2.7.2014

 

delfino 01K dokonalej predstave domáceho wellness bezpochyby patrí i vnútorný alebo vonkajší bazén. Dnes je trh natoľko zásobený rôznymi typmi a tvarmi bazénov, že klienti majú vynikajúcu príležitosť splniť si svoju predstavu o domácej oáze relaxu. Bližšie nám tieto možnosti i technologické vymoženosti predstavil Ing. Martin Gehri, konateľ spoločnosti Delfino.

 

Na čo sa má zamerať klient, ktorý si zvolí vonkajší bazén a chce ho využívať celoročne?

Ako prvé by si mal ujasniť, o aký typ bazénového telesa má skutočne záujem. Momentálne patria medzi najkvalitnejšie, ako aj cenovo najdostupnejšie karbonkeramické bazény. Ich životnosť presahuje vďaka kvalitnému materiálu životnosť akrylátových, plastových, polypropylénových i laminátových bazénov. Približne zodpovedajú životnosti antikorových bazénov. Pre dokonalý pocit z relaxu je ideálne kombinovať bazén s hydromasážnou vírivkou alebo inštalovať hydromasážne trysky priamo do bazéna. Ďalej, už v etape výberu bazénového telesa, by mali klienti rozmýšľať aj o terasovej ploche, ktorá bude jeho okolie dotvárať. Samostatnou kapitolou v projekte je systém prekrytia hladiny bazéna. Naša spoločnosť vyvinula originálne prekrytie karbonkeramických bazénov s plochou nosnou konštrukciou vo výške 20 cm. Celá plocha až do 15 m dĺžky môže byť odsunutá vedľa bazéna po jeho šírke. Na nosnú konštrukciu prekrytia je možné uložiť akýkoľvek obkladový materiál (terasové dosky z exotického dreva, drevokompozit, kameň a pod.). Pochôdzne prekrytie je unikátne, pretože plocha bazéna sa dá využiť aj keď sa práve nekúpete.

 

delfino 02

 

Ktoré technológie sú najobľúbenejšie u vašich zákazníkov?
Najobľúbenejšia je automatická technológia morskej vody. Ponúkame solonizačnú jednotku od francúzskeho výrobcu Pool-technologie, ktorá vyniká oproti konkurenčným produktom jednoduchou montážou, kompaktnosťou a veľmi jednoduchým ovládaním. Riadiaca jednotka spĺňa normu IP 55, takže je vhodná do takmer každého prostredia.

 

V každej oblasti života sa hovorí o úspore energie. Ako sa dá bazén využívať čo najefektívnejšie?
V našich projektoch používame systém Eco-Energetic pool parts®, ktorý je navrhnutý tak, aby bola úspora energie čo najväčšia. Prednosti aj v tomto smere majú keramické bazény. Teplota vody sa v nich udržiava vďaka keramickej vrstve. Ďalej používame na zakrytie hladiny niektorú z foriem solárneho prekrytia. Do bazénov inštalujeme vysokoúčinný filtračný systém s vysokým výkonom a tichou prevádzkou. Vďaka prepracovanej hydraulike vody a čerpadlám s veľkým obežným kolom je ich spotreba energie, aj napriek veľkému výkonu, nižšia až o 50 % v porovnaní s inými zariadeniami. Ďalším technologickým krokom vedúcim k energeticky nenáročným bazénom bolo zavedenie špeciálnych filtračných médií.

 

text: Ivona Partmanová
foto: Delfino

 

 

Pin It