isotra 300x200

Česká spoločnosť ISOTRA nikdy nemá núdzu o inovácie a v tomto duchu sa predstavila aj na tohtoročnom veľtrhu CONECO.

 

isotra 01

 

Čestné uznanie CONECO získala vonkajšia žalúzia Titan 90 za modernú konštrukciu s vysokou odolnosťou voči vetru aj vlámaniu. Na rozdiel od štandardných žalúzii s profilom tvaru C, S a Z má tento typ nový špeciálny tvar lamiel, ktorý zabezpečí, že sa v uzavretom stave do seba uzamknú, takže zvonku ich nie je také ľahké narušiť. Reťazový ovládací mechanizmus je skrytý vo vodiacich lištách. Oproti konkurenčným produktom má tento produkt aj ďalšiu výhodu – reaguje na prekážky, ktoré sa objavia v smere zjazdu žalúzie. Ak pri schádzaní narazí žalúzia na prekážku, systém sa ihneď zablokuje. Vďaka tomu poskytuje oveľa väčšiu bezpečnosť, najmä v prípade, ak sú v domácnosti malé deti.

 

isotra 02

 

V rámci sortimentu vonkajších žalúzií však našu redakciu zaujala aj šikmá žalúzia, ideálna pre okná, ktorých horný rám nie je horizontálny. Žalúzia má spodnú teleskopickú lištu, ktorá slúži na vyrovnávanie rozdielnej šírky dolnej lišty v spodnej polohe, ale aj v hornej polohe, teda v šikmej časti okna.

 

isotra 03

 

V marci ISOTRA uviedla na trh aj dva nové typy kazetových markíz – Olivia a Dakota. Obidva typy možno vysunúť až do dĺžky 4 metre, markízy z radu Dakota majú šírku 7 metrov a možno ich spájať vo dvojiciach a vytvoriť tak tienenie až do šírky 12 metrov.

 

isotra 04

 

Od apríla 2017 je zároveň v predaji nový typ vonkajšej rolety Admira, ktorú možno inštalovať do okenných aj dverných otvorov hotových stavieb predovšetkým na ochranu pred slnečným žiarením, hlukom, vetrom i dažďom. Hliníkové lamely plnené PUR penou vytvárajú v uzavretom stave súvislú plochu, ktorá predstavuje ochranu proti vniknutiu nepovolaných osôb.

text a foto: redakcia

Pin It