PR článok

 

6.2.2015

 

Od uvedenia otváravo-sklopného kovania začiatkom 70. rokov minulého storočia je inovatívne uzamykanie skutočne prvou revolúciou. Vo firme Internorm je už niekoľko rokov štandardom používať skryté pánty, preto tento princíp preniesla aj na funkčnú škáru. Viditeľné kovanie sa používa iba tam, kde je to nutné.

 

internorm 01 internorm 02

foto: Internorm

 

internorm 03foto: InternormI-tec uzamykanie je zabudované v home pure plastových a plastovo-hliníkových oknách KF 500 a je revolučné hneď z viacerých pohľadov – nevyžaduje žiadne viditeľné uzamykacie časti na ráme, namiesto vyčnievajúcich uzamykacích čapov sa používajú integrované klapky, ktoré bezpečne uzamknú krídlo. Spojenie uzamykacích klapiek prebieha neviditeľným spôsobom, a to v dutých komorách profilu krídla.

 

Komfortné čistenie
Čistenie rámu sa výrazne zjednodušuje, pretože uzamykacie protikusy takmer úplne vypadávajú. Iba málo častí na krídle vyčnieva a medzi jednotlivými časťami sa nachádza hladký, ľahko čistiteľný plastový povrch profilu.

 

Bezpečnosť, ktorá presvedčí
Okná s I-tec uzamykaním zodpovedajú už v štandardnom vyhotovení triede odolnosti RC2N ( s uzamykateľnou kľučkou a bezpečnostným sklom proti vlámaniu RC2) podľa EN 1627-1630 – sériovo vyhotovená ochrana proti vlámaniu.

 

Perfektná stabilita a dizajn pre náročných
Premyslená konštrukcia umožňuje znížiť pohľadovú šírku o 30 percent. Veľkorysé plochy okien a energiu šetriace trojsklo vyžaduje vyhotovenie ťažkých krídiel. Okno je dolu upevnené štvorkĺbovým ložiskom a hore nožnicovým ložiskom. Moderná konštrukcia ložiskových častí umožňuje udržať hmotnosť krídla do 130 kg pri kompaktnom dizajne.

 

internorm 04

 

internorm 05 internorm 06

foto: Internorm

 

Výhody:

  • o 30 percent zmenšená pohľadová šírka rámu a krídla
  • RC2N v štandarde bez obmedzenia funkcie
  • smer určujúca tepelná izolácia v štandarde Uw ≤ 0,69 W/m2K.

 

text: Internorm

 

 

 

 

Pin It