26. 9. 2016

Spoločnosť Baumit vyhlásila v poradí už deviaty ročník súťaže Baumit Fasáda roka 2017. Jej cieľom je podporovať kvalitu fasád novostavieb i rekonštruovaných budov na Slovensku a zároveň oceniť tie najlepšie riešenia.

TOPOLCANY Colorhouse 2 HC NOVOST1

Do súťaže sa môžu prihlásiť jednotlivci - architekti, projektanti, investori či realizátori, alebo aj organizácie, ktoré sa zásadným podielom zaslúžili o návrh alebo realizáciu prihláseného stavebného diela – projektové či architektonické kancelárie, investorské organizácie, stavebné firmy. Posledný termín odovzdania súťažných návrhov je 31. január 2017. „Veríme, že Baumit Fasáda roka 2017 bude nielen prehliadkou zaujímavých a invenčných architektonických riešení fasád, ktorých osobitý vzhľad je podporený farebnosťou a novými kreatívnymi štruktúrami, ale súčasne aj ukážkou kvalitného remeselného spracovania konštrukčného detailu a správneho použitia stavebných materiálov,“ uvideli organizátori súťaže.

Pripomenuli, že Slovensko uspelo počas leta v Madride na druhom ročníku medzinárodnej súťaže Life Challenge. O titul najkrajšej európskej Fasády roka 2016 uchádzalo celkom 252 objektov z 22 krajín. „Medzinárodná 12-členná porota vybrala na shortlist súťaže 36 finalistov, medzi ktorými získalo Slovensko rekordných šesť nominácií. Slovensko sa stalo absolútnym víťazom súťaže – odnieslo si dve zo šiestich cien a jedno čestné uznanie,“

Súťaž Baumit Fasáda roka 2017 oceňuje stavby v týchto kategóriách:

NOVOSTAVBY:

1. Rodinný dom (novostavby rodinných domov, vrátane dvojdomov a domov v radovej zástavbe)

2. Rezidenčné projekty a občianska vybavenosť (rezidenčné objekty, administratívne budovy, retailové a multifunkčné projekty, logistika a priemysel, šport a občianska vybavenosť)

ZAHORSKE SADY HC RD 2

REKONŠTRUKCIA A OBNOVA

3. Obnovená a adaptovaná budova (budovy, ktoré nemajú historickú substanciu)

4. Sanovaná historická budova (historické, prípadne pamiatkovo chránené budovy s historickou stavebnou substanciou)

PANELOVÝ DOM

5. Osobitnou kategóriou je Zateplený panelový dom. Cenu v tejto kategórii udeľuje spoločnosť Baumit za najlepšie realizácie v oblasti zatepľovania panelových bytových domov. Túto kategóriu hodnotí osobitná porota zložená z odborníkov v oblasti obnovy bytových domov.

NITRA BD Sturova 1142 HC PANEL1

Aj v tomto ročníku súťaže udelia zvláštnu cenu Baumit Plyšová kocka za prínos k lepšej spoločnosti.

text: BK
foto: Baumit

Pin It