Domáce regulátory tepla nám umožňujú, aby sme si v zime dopriali také teplo, na aké máme práve chuť.Radi sa vraciate do poriadne vykúreného bytu? Prehriaty vzduch počas spánku však môže mať za následok upchatý nos, vysušené sliznice či popraskané pery. Aj tu platí, že menej je niekedy viac. Znížením teploty v byte len o jeden stupeň zároveň ušetríte až 6 % energie na kúrenie.

 

Daikin Altherma 3 Visual 2

 

 

Ideálna izbová teplota závisí od účelu, na ktorý sa miestnosť využíva.Napríklad v obývačke, kde sa zväčša venujete pasívnym činnostiam −sledujete televíziu či oddychujete dlhšiu dobu, je odporúčaná teplota v rozmedzí 20 až 23 °C.V kúpeľni − počas sprchovania či kúpeľa − je veľmi dôležitý príjemný pocit tepla, preto by tu teplota nemala klesnúť pod 23 °C. Odporúčaná teplota v detských izbách či spálňach sa počas dňa a v nocilíši. Cez deň by sa mala pohybovať v rozmedzí 20 až 22 °C. Naopak, lepšiu kvalitu spánku v noci dosiahnete, ak teplota v spálni nepresiahne 18 °C. Rovnakú teplotu by ste mali udržiavať aj v kuchyni, kde ohrieva vzduch aj rúra, sporák či ďalšie kuchynské spotrebiče. Napriek tomu, že niektorú z miestností nevyužívate, nemali by ste vykurovací systém úplne vypnúť.Stačí, ak teplotu znížite na 15 °C. Opätovné vykúrenie priestoru by totiž mohlo spotrebovať omnoho viac energie.

 

 

Komfort na jedno kliknutie

Tepelné čerpadlá Daikin Altherma predstavujú moderné, vysoko spoľahlivé, užívateľsky prístupné a mimoriadne úsporné riešenie v oblasti vykurovania a prípravy teplej pitnej vody v domácnostiach. „V závislosti od modelu a vonkajších podmienok vyprodukuje približne 75 % tepla úplne zadarmo, čím dokáže ušetriť stovky eur ročne,“ hovorí Eva Baltészová zo spoločnosti Daikin. Jednotlivé miestnosti vykúrite samostatne, v rôznych časoch a na odlišné teploty. Nebudete nútení vetrať v teplejších miestnostiach a plytvať tak spotrebou energie. Prostredníctvom mobilnej aplikácie Daikin Online Controller nastavíte ohrev vzduchu, čas spustenia či vypnutia kúrenia prakticky odkiaľkoľvek v ľubovoľnom čase.

 

Daikin Altherma 3 Visual 1

 

 

Teraz výhodnejšie ako kedykoľvek predtým

Pri inštalácii tepelného čerpadla je kvalitný projekt veľmi dôležitý. Správne nadimenzovanie systému s ohľadom na vaše potreby v oblasti vykurovania, chladenia, či teplej úžitkovej vody je kľúčové pre dosiahnutie čo najnižších prevádzkových nákladov. Okrem štátnych dotácií až do výšky 3700 eur môžete túto zimu získať aj Daikin dotáciu 500 eur a predĺženú 5-ročnú záruku. DaikinAlterma sa tak stáva ešte ekonomickejším riešením. Pre viac informácií navštívte www.altherma.sk.

Pin It