Trochu vlhkosti pri varení alebo po horúcej sprche... Lenže od tej trochy vlhkosti je ku vzniku plesní len krôčik. Žiaľ, väčšina ľudí už má vlastnú skúsenosť s vlhkosťou a výskytom plesne vo svojom obydlí. Najčastejšie sa s týmito javmi stretávame na vnútornej strane obvodových múrov, na chodbách, v suterénoch a v iných vlhkých častiach domov. Zákernosť plesní spočíva v čase. Zdravotné problémy sa často prejavia až dlho potom, čo sa pleseň objaví.

 

 

Až dlhodobý pobyt v miestnostiach s plesňou môže negatívne ovplyvniť vaše zdravie a zdravie vašej rodiny. Reakcie na plesne môžu byť pritom veľmi rozmanité a príznaky úplne nenápadné. Najčastejšími symptómami sú bolesti hlavy, poruchy koncentrácie, podráždené oči, únava, nevoľnosť, upchaté nosné dutiny, pálenie v hrdle a rôzne kožné reakcie. Až doteraz nebol na trhu vhodný produkt, pomocou ktorého by ste zateplili váš byt, pivnicu alebo dielňu dodatočnou vnútornou izoláciou komplexne a efektívne.

 

skamol skamowall vnutorna izolacia stavebny system casopis sab stavebnictvo byvanie

 

 


Systém vnútornej izolácie SkamoWall využijete pri plánovaní nového bývania alebo prevádzky, ako aj pri úpravách a rekonštrukciách existujúcich priestorov. V prípade novostavieb sa sta-čí rozhodnúť pre dom, či skôr stavebné vyhotovenie, ktoré dýcha, a ostatné prenechať na vášho projektanta. Pri dodatočných stavebných úpravách je viac než na mieste poradiť sa s odborní-kom, akú hrúbku izolácie pre svoj zámer zvoliť. Základným faktorom je rozhodne hrúbka zatepľovanej steny, ale aj to, aké materiály sú v priereze použité (vonkajšia fasáda, samotné murivo a vnútorná omietka).

 

 

Inštalácia systému je veľmi jednoduchá. Dosky, ktoré sú jadrom systému, sú vyrobené z kalcium-silikátov a spĺňajú vysoké požiadavky na inštaláciu v interiéri.Tento materiál veľmi dobre izoluje, výborne reguluje vlhkosť, je nehorľavý a je odolný proti plesniam.

 

 

Veľmi dôležitým faktorom je aj spôsob využívania zatepľovaného priestoru (či bude trvalo obývaný, aký bude mať spôsob vykurovania, zaťaženie stien a pod.). Inštalácia systému je veľmi jednoduchá. Dosky, ktoré sú jadrom systému, sú vyrobené z kalcium-silikátov a spĺňajú vysoké požiadavky na inštaláciu v interiéri. Tento materiál veľmi dobre izoluje, výborne reguluje vlhkosť, je nehorľavý a je odolný proti plesniam.

 

 

Pin It