Xella Group

BIM (informačný model budovy) je efektívna technológia, ktorá predstavuje budúcnosť v oblasti stavebnej praxe, prevádzky a údržby budov.   

 

Spoločnosť Xella sa ako riadny člen aktívne zapojí do práce BIM Asociácie Slovensko (BIMas) a českého spolku czBIM. Tento krok je súčasťou vízie a poslania spoločnosti Xella, ktorá sa usiluje o vytváranie a poskytovanie moderných spôsobov riešenia a partnerstva v celom cykle stavby. 

Pomoc investorom a developerom

Spoločnosť Xella svojimi aktivitami túto inováciu aktívne podporuje a podieľa sa na prinášaní nových trendov na Slovensko a do Českej republiky. Potvrdzuje to aj jej BIM koncept Blue.sprint, ktorý v sebe zahŕňa pomoc investorom a developerom pri optimalizácii výberu materiálu, konzultácie pre projektantov, prípravu digitálnej databázy produktov a bezproblémové objednávkové a dodávateľské reťazce vďaka riadeniu a monitorovaniu dodávok na čas. 

Výhodou všetkých týchto služieb je, že na seba nadväzujú v celom cykle projektu: od fázy plánovania cez výrobu, dodávku a realizáciu až po udržateľnosť a prevádzku. Vďaka tomu spoločnosť Xella poskytuje svojim partnerom a zákazníkom nielen nákladovo najefektívnejšie, ale aj najspoľahlivejšie a ekologické riešenia.

Cieľ: priniesť kvalitu a zvýšiť prestíž

Informačné modelovanie budov je súčasťou systémových zmien vyvolaných priemyselnou a technologickou revolúciou 4.0 a prebiehajúceho príchodu Stavebníctva 4.0. Kľúčovým obsahom spolupráce bude zdieľanie informácií a skúseností jednotlivých členov a podpora hlavných aktivít vrátane prednášok, workshopov a pod. Poslaním kooperácie je aj propagácia princípov a výhod BIM vo všetkých projektových fázach s cieľom trvalo udržateľného rozvoja.

Spoločnosť Xella bude v rámci členstva klásť dôraz na popularizáciu užívania metodiky projektovania BIM a spoločnými silami chce pomôcť systémovo implementovať BIM do verejného aj súkromného sektora. 

Z praktického hľadiska sa Xella bude podieľať na štandardizácii a pripomienkovaní legislatívy v oblasti digitalizácie a BIM na Slovensku a v Českej republike. Xella sa svojím členstvom tiež zaväzuje k zapojeniu do vzdelávania a aktívnej prezentácie na akciách a eventoch.

Pin It