proficon novy typ stavebnej tehly

Majiteľ spoločnosti ProFiCon Richard Vámoš prináša nový prototyp stavebnej tehly, ktorá uľahčí výstavbu a zníži náklady realizovania diela na minimum.

 

Proficon VamosVaša spoločnosť ProFiCon vyvinula modernú, inovatívnu tvarovku, ktorá uľahčí výstavbu a zníži náklady realizovania diela na minimum. Akým spôsobom? Čo tým záujemca o výstavbu rodinného domu získa okrem zníženia nákladov a aké sú ďalšie pridané hodnoty tvarovky ProFiCon?

Majiteľ domu získa moderný, pohľadový dom, ktorý aktuálne preferujú i ostatné štáty, napríklad severské, kde je nízka hodnota recyklácie. Tá je pre budúcnosť nesmierne dôležitá. Z našich domov a panelákov raz bude treba recyklovať milióny kubických metrov. Na to dnes, bohužiaľ, mnohé vlády nemyslia. Klient získa cenovo výhodnú stavbu, ktorá je kedykoľvek rekonštruovateľná. Taktiež získa stavbu v krátkom čase, približne za šesť týždňov. V našom prípade však klient aj napriek krátkemu času výstavby neprichádza o kvalitu. Ďalšou výhodou domu je jeho odolnosť voči poveternostným podmienkam a živlom. Celý dom je monolit zaliaty betónom a izolácia je fúkaná bez medzier okolo celej stavby.

Tvarovka ProFiCon predstavuje spojenie rýchlosti a efektivity v betóne. Môžete toto tvrdenie definovať presnejšie?

Keďže je tvárnica pohľadová, nevyžaduje si z interiéru ani z exteriéru ďalšie úpravy. Môžeme ju brať ako suchú stavbu, ktorá je pripravená na okamžité použitie. Jej pohľady tvoria finálny efekt stavby, čo taktiež považujem za výhodu.

Prečo by sme si mali na výstavbu nášho domova vybrať práve výrobky od vašej spoločnosti ProFiCon?

Náš materiál je určený tým, ktorí hľadajú rýchlu, jednoduchú, no kvalitnú a nezničiteľnú stavbu. Taktiež je vhodný pre záujemcov o sofistikovane prepracovaný dizajn. Prepracované sú najmä kvalitné dispozičné riešenia domu, ktoré zohľadňujú individuálne potreby jeho užívateľov.

 

Tvarovka Filozofia foto

 

Vy sám ste autorom tejto tvarovky. Ako sa takéto dielo rodí? Kde a prečo vám skrsla myšlienka vytvoriť práve tento druh výrobku?

Doterajšie možnosti stavieb tohto druhu boli príliš drahé a prevyšovali náklady na stavbu aj o 100%. Preto som sa zamyslel, ako by bolo možné vytvoriť jednoduchšie riešenie stavebného materiálu pre všetky cieľové kategórie. A ako by im to ušetrilo náklady, čas, energiu a zároveň vyriešilo i estetiku stavby a pozdvihlo hodnotu domova. Z tvárnice ProFiCon je okrem domov možné stavať akúkoľvek architektúru – haly, viacpodlažné domy, garáže, dokonca ploty či bazény.

Pin It