danaj okna vyhlad

Foto: Danaj

 

Sú vhodné pre všetky novostavby, sú exkluzívne, kvalitné a estetické. Dôvodov, pre ktoré sa oplatí siahnuť po drevených eurooknách, je hneď niekoľko.

 

Po prvé, drevo je skutočné, pravé, jedinečné. V posledných rokoch badať aj v stavebníctve či interiérovom dizajne veľký návrat k prírodným materiálom. Sú pre človeka najprirodzenejšie, príjemné na pohľad i na dotyk, dá sa povedať, že priam zakódované v našej DNA. „Predstavte si drevo. Je to prírodný materiál, ktorý má povrchovú štruktúru, vzorovú textúru, farbu a vyvoláva určitý pocit, vlastnosti, ktoré iné materiály nemajú,“ približuje Igor Danaj, konateľ slovenskej firmy Danaj, ktorá sa od roku 1992 špecializuje výhradne na výrobu drevených eurookien a vchodových dverí vrátane všetkých posuvných systémov. To, čo začalo byť mimoriadne žiadané v posledných rokoch, vedeli vo výrobe v Liptovskom Mikuláši už pred dvomi dekádami.

 

danaj okna vyhlad

 

Drevené okná sú zárukou kvality

Dnes majú stavebníci k dispozícii viacero materiálov, z ktorých sa vyrábajú okná či dvere. Prečo teda siahnuť práve po dreve? „Je vnímané ako teplejšie v porovnaní s mnohými inými materiálmi a zdanlivo mäkšie. Vyvoláva asociáciu s charakteristickými zvukmi a vôňami. Má tradíciu; vyvoláva asociáciu zámožnosti. Žiadne dva výrobky nie sú presne rovnaké, remeselník si vyberá kus, s ktorým bude pracovať,“ hovorí ďalej Igor Danaj.

 

Danaj Euro92

 

S drevenými oknami či dverami dostáva stavba punc exkluzivity a zároveň charakter. Navyše, drevo je materiál, ktorý starne s gráciou. Čas mu dodáva patinu a ešte zaujímavejšiu štruktúru. Napriek tomu sa v súvislosti s drevom často skloňuje trvácnosť a odolnosť. „Výrobky ako okná a dvere človek kupuje raz za život, preto musia byť veľmi kvalitné a plne funkčné najmenej 30 rokov. V našej firme na to mimoriadne dbáme. Za všetko hovoria tepelnoizolačné vlastnosti v parametroch tretieho tisícročia, rám 92 mm, izolačné trojsklá s tepelným ziskom či 3x tesnenie,“ vymenúva zakladateľ firmy Igor Danaj.

Ideálne okná pre nízkoenergetické aj pasívne domy

Top kvalitu v tejto liptovskej firme dosahujú aj vďaka presným strojným technológiám. Prvky okien zo štvorlamelových euro-hranolov sú presne opracované a po doplnení kovaním typu Siegenia titan AF s hríbikovými čapmi sú tieto prvky, či už rám alebo krídlo, dokonale priliehajúce a sú zabezpečené proti vlámaniu.

Práve drevené eurookná EURO 92 sú vlajkovou loďou spoločnosti. Okrem spomínanej šírky rámu 92 mm a trojitého tesnenia je zaujímavým parametrom aj koeficient prestupu izolačného trojskla. Pri tomto výrobku dosahuje Ug=0,5, čo je ideálna hodnota pre všetky novostavby, nízkoenergetické až pasívne domy.

Všetky tieto vlastnosti zaručujú vysokú efektívnosť a kvalitu – takéto eurookná nielen dlho vydržia, ale váš dom ochránia pred únikom tepla či podfúknutím. Krásny vzhľad prírodného dreva s moderným hranatým dizajnom z interiéru je bonusom navyše – a nielen pri oknách, v prevedení EURO 92 sú k dispozícii aj vchodové dvere a posuvný portál.

 

danaj okna interier

 

Dvere a okná s retro nádychom starého dreva

Pre milovníkov vintage štýlu alebo zákazníkov, ktorí chcú dodať svojmu bývaniu ešte špecifickejší rozmer, majú vo firme Danaj aj špecialitu: dvere a okná s nádychom starého, zvetraného dreva. „Je to možné len použitím kvalitného prvotriedneho masívu. To znamená, že vieme z rámu a krídla okna pred povrchovou úpravou vyškrabať mäkkú vlákninu, čím sa stane okno tvrdšie a oderuvzdornejšie. Týmto sa nám krásne zvýrazní samotná štruktúra dreva,“ vysvetľuje ďalej Igor Danaj.


Takéto prevedenie sa dá ešte doplniť povrchovou úpravou s nádychom patiny a farebným prelivom. Každé okná sa tak stáva unikátom, drevo, z ktorého je vyrobené, mu vpíše jedinečný charakter a ten následne prepožičia celému domu. Samozrejmosťou firmy Danaj jej aj ponuka profesionálnej montáže okien či dverí a široká škála doplnkov.

Nadčasové drevohliníkové okná

Ďalšou možnosťou je siahnuť po kombinácii materiálov, drevohliníkových oknách.

 

drevohlinikinterier

 

V tomto prípade hlavná konštrukcia rámov pozostáva z dreva a vonkajšia časť je opláštená hliníkovými profilmi. Zákazník si môže vybrať zo širokej škály ich povrchových úprav. Hliníkové profily sú bezúdržbové, a tým pádom maximálne komfortné. Veľkým bonusom drevohliníkových okien je ich nadčasovosť, garancia dlhodobej funkčnosti, eliminácia studených plôch a v konečnom dôsledku to najpodstatnejšie: príjemné a komfortné bývanie.

 

www.danaj.sk

Pin It