NIDYON uvodna foto

Foto: Nidyon

 

Ak hľadáte spoľahlivé riešenie pre stavbu vášho domu, ktoré šetrí čas aj prostriedky, je udržateľné a navyše seizmicky odolné, zistite viac o systéme NIDYON. Obvodová konštrukcia aj vnútorné priečky klasického bungalovu vďaka nemu môžu vyrásť za jeden týždeň.

 

Ide o systém výstavby založený na skrytom debnení, ktoré je vyrobené na mieru konkrétnemu projektu. Nezáleží na tom, či ide o klasický rodinný dom, väčšiu stavbu ako reštauráciu či školu alebo napríklad aj bytový dom. Keďže panely vzniknú presne podľa požiadaviek stavebníka, nevzniká pri stavbe takmer žiadny odpad. Problémom nie sú ani atypické alebo okrúhle tvary.

 

NIDYON civittavecchia

Foto: Nidyon

 

Konštrukcia a izolácia v jednom

Čo sa týka samotného materiálu, z ktorého sú panely vyrobené, ide o expandovaný polystyrén. Ten je výborným izolantom, zabraňuje vzniku mikroorganizmov a navyše je ekologický a recyklovateľný. Zároveň je samozhášavý, takže odolá aj ohňu – a celý systém vďaka svojej stabilite i zemetraseniu.

 

NIDYON dom Sobrance NIDYON dom Sobrance 2

 

Systém Nidyon je vhodný tak pre rodinné domy, ako aj pre veľké stavby. Foto: Nidyon

 

Panely sa po inštalácii jednoducho naplnia betónom, pre finalizáciu týchto nosných panelov „NIPAD“ ako aj vnútorných priečok „NITRI“ je na obe strany nanesená – nastriekaná 2-3 cm vrstva vápennocementovej omietky, v prípade nosných stien z jednoduchého (jednoplátového) panelu „NIPAP“ (možnosť výstavby až do výšky 3.NP) je navrch aplikovaná štvorcentimetrová vrstva betónovej zmesi. Výsledkom je tepelne izolovaný železobetónový monolit. „Stavba je izolovaná ako zvonku, tak aj zvnútra, čo šetrí energiu na vykurovanie, keďže nie je potrebné vykurovať steny, ale len vnútorný priestor,“ hovorí Lukáš Cakóci zo spoločnosti Nidyon SK.

 

NIDYON rodinný dom

Foto: Nidyon

 

Ďalšie kroky, ktoré na stavbe nasledujú, sú rovnako nenáročné – respektíve ešte jednoduchšie. Zatiaľ čo pri bežných materiáloch je pri rozvodoch potrebné sekať do stien drážky, pri systéme Nidyon stačí pomocou tepelného zdroja vytvoriť kanálik.

Panely sa už z výroby dodávajú s inštalovanou pozinkovanou oceľovou sieťou, takže pri omietaní už nie je potrebná klasická sieťka. Ide o ďalší benefit z hľadiska úspory času, financií aj investovanej energie.

 

NIDYON malá bytovka

Bytový dom v štádiu výstavby pomocou systému Nidyon. Foto: Nidyon

 

Udržateľný, bezpečný, odolný

A čo konkrétne znamená tá spomínaná rýchlosť výstavby? Použitím systému Nidyon nedávno vyrástol napríklad aj nový rodinný dom aj v Sobranciach na východnom Slovensku. Zastavaná plocha tohto bungalovu predstavuje 200 m2. „Pri takejto veľkosti domu boli do týždňa hotové steny a ďalší týždeň trvala inštalácia strechy,“ približuje Lukáš Cakóci. Ak hovoríme o celkovom čase, ktorý uplynie od prvého výkopu až po sťahovanie do hotovej stavby, ide v podobných prípadoch o tri až štyri mesiace, ktoré zahŕňajú predovšetkým procesy nevyhnutné v súvislosti so základovou doskou. Dôležitú úlohu v tomto prípade zohráva aj rýchlosť dodávky materiálu: systém Nidyon je na stavbe pripravený do 35 dní od objednávky.  

 

Časozberné video zo stavby bungalovu v Sobranciach si môžete pozrieť tu:

 

 

Veľkou výhodou systému Nidyon je predovšetkým kombinácia konštrukcie a izolácie do jedinečného komponentu. Ten navyše vyniká dôležitými vlastnosťami, keďže je vysoko bezpečný, udržateľný a seizmicky odolný. „Z celkovej analýzy ekologických dopadov sa výrobný cyklus Nidyonu javí ako environmentálne najudržateľnejší z rôznych stavebných systémov, ktoré sú v dnešnej dobe k dispozícii na národnom a medzinárodnom trhu,“ tvrdí spoločnosť Nidyon SK.

 

NIDYON NICAR zateplovaci panel

Zatepľovacie panely od spoločnosti Nidyon. Foto: Nidyon

 

Jeho výhody oceníte nielen počas výstavby, ale v podstate každý jeden deň. Keďže steny bránia vzniku povrchovej kondenzácie, v zime sa v interiéri cítite teplo a v lete zasa príjemne sviežo.

www.nidyon.sk

Pin It