heluz_jirihlousek stavebny system

Foto: HELUZ/Jiří Hloušek

 

Žiť vo vlastnom dome je snom mnohých z nás. Bývanie v zdravom prostredí a s nízkou energetickou náročnosťou, to sú len dva z hlavných atribútov kvalitného bývania. Ďalšími sú trvácnosť stavby, možnosť jej potenciálneho stavebného rozšírenia v budúcnosti i trvalá udržateľnosť objektu. To všetko sa dá dosiahnuť vtedy, ak o svojom budúcom dome uvažujeme koncepčne a ako o zmysluplnom celku.

 

Inak povedané, všetky konštrukčné prvky domu treba pri stavbe zosúladiť tak, aby nevykazovali žiadne slabé miesto. Nezáleží len na parametroch tepelnej izolácie a akumulácii obvodového muriva, prakticky rovnako dôležitá je tiež voľba stropnej a strešnej konštrukcie, či doplnkových tehál. Podstatný prvok tvoria aj nadokenné preklady, ktoré umožňujú integráciu tieniacej techniky bez tepelných mostov. Kľúčový význam má starostlivo vytvorená a kvalitne naviazaná kombinácia masívnej  a ťažkej stropnej konštrukcie s konštrukciou obvodového muriva.

Stavba od tehál až po priečky a strechu od spoločnosti HELUZ

Takto premyslene a do detailov pri vývoji a realizácii svojich produktov postupuje česká rodinná spoločnosť HELUZ. Pri všetkých svojich výrobkoch kladie dôraz predovšetkým na jednoduchosť, zrozumiteľnosť, realizačnú rýchlosť a špičkovú účinnosť, vrátane vysokej tepelnej izolácie jednotlivých riešení, ktoré je možné všetky zhrnúť do procesu hrubej výstavby.

 

Heluz stavebny system

Foto: HELUZ

 

I keď sa možno na prvý pohľad javí investícia do takýchto stavebných materiálov ako finančne vyššia a náročnejšia, nie je to pravda. Budova postavená zo stavebných komponentov jedného výrobcu umožňuje rýchlu, jednoduchú a v konečnom dôsledku aj lacnejšiu výstavbu. Predchádza sa tiež chybám a následným poruchám konštrukcie, ktorých odstránenie býva zložité a finančne náročné. Zaistená je aj eliminácia tepelných mostov a jednoduchá realizácia detailov na stavbe.

Obálka domu ako stavebnica lego

Tehly HELUZ sú vďaka svojej kvalite a tradícii na území Českej a Slovenskej republiky známe už každému, kto nejakým spôsobom „privoňal“ k stavbe či rekonštrukcii domu. Avšak tehlový systém HELUZ nie je len obvodové murivo. Ide práve o spomínaný komplexný systém pozostávajúci aj z doplnkových a akustických tehál, tehál pre vnútorné nosné aj nenosné priečky, preklady, stropy, strechy a tiež komíny. Ale v HELUZ nezabudli ani na tie najmenšie detaily. Takže moderné malty, lepidlá a doplnkové služby pri stavbe sú samozrejmosťou v ponúkanom portfóliu produktov a služieb. Celý systém teda funguje krásne a dokonale ako lego.

 

Heluz stavebny system

Foto: HELUZ

 

Parametre stavebných materiálov HELUZ predbiehajú dobu

Pasívne a nízkoenergetické domy z tehál a bez izolácie? Áno, pri správnej voľbe tehál to je možné. Tehly HELUZ FAMILY 2in1 svojimi tepelnoizolačnými parametrami už pred viac ako desiatimi rokmi predbehli dobu. Už od šírky 440 mm spĺňajú parametre bez potreby dodatočného zateplenia odporúčanej hodnoty pre pasívne domy. V šírke 500 mm potom tieto tehly plnené patentovaným spôsobom polystyrénovými guličkami dosahujú hodnotu súčiniteľa prestupu tepla U = 0,11 W/m2K, teda tie najlepšie tepelnoizolačné parametre na našom trhu. Ďalším benefitom sú nadpriemerné pevnostné parametre, ktoré dosahujú hodnotu pevnosti v tlaku 8 až 10 MPa. Výhodou je aj rýchla výstavba vďaka brúseným posteľným plochám tehál, umožňujúcich presnú pokládku a ľahké spájanie lepidlom či penou. Všetky tehly, ale aj a ostatné stavebné komponenty HELUZ, akými sú spomínané preklady, stropy, priečky, komíny, strechy majú v sebe zakódovanú dlhovekosť pri minimálnych nárokoch na údržbu.

 

heluzjirihlousek photo stavebny system

Foto: HELUZ/Jiří Hloušek

 

www.heluz.sk

Pin It