AVG Moderná odvetraná fasáda

Foto: AVG Group

 

AVG logo

 

Odvetraná fasáda AVG je moderný a efektívny spôsob obloženia budovy, ktorý zabezpečuje jej ochranu pred vonkajšími vplyvmi a taktiež zlepšuje jej tepelnú izoláciu a zvyšuje energetickú účinnosť budovy, ktorá sa prejaví znížením nákladov na energie. Fasáda pozostáva z vnútornej vrstvy izolácie, ktorá je pripevnená k stene budovy a z vonkajšej vrstvy obkladu, ktorý je umiestnení vo vzdialenosti niekoľkých centimetrov od steny. Táto medzera umožňuje prúdenie vzduchu a odvodu vlhkosti z vnútra budovy.

 

AVG odvetrana fasáda osadenie na stenu

Foto: AVG Group

 

 

Od čoho teda závisí cena odvetranej fasády?

Cena odvetranej fasády AVG závisí od mnohých faktorov ako sú veľkosť a tvar budovy, typu a kvalite použitých materiálov, požadovanej úrovni tepelnej izolácie a náročnosti na montáž.

Všeobecne platí, že odvetraná fasáda je drahšia ako tradičné spôsoby obkladu, ako sú napríklad omietky alebo tehly. To však môže byť vynahradené výraznými úsporami na nákladoch energie, ktoré sú spojené s lepšou tepelnou izoláciou budovy. V závislosti od konkrétnych podmienok môže byť investícia do odvetranej fasády vrátane nákladov na jej inštaláciu a materiály zhruba o 10-30% vyššia ako tradičné metódy obkladu. Pri plánovaní odvetranej fasády je dôležité vziať do úvahy aj faktory, ako sú dlhodobé náklady na údržbu a opravy. Všetky tieto faktory by mali byť zvážené pri rozhodovaní o vhodnosti odvetranej fasády pre konkrétnu budovu a jej nákladovú efektívnosť.

Pri odhade ceny odvetranej fasády sa berú do úvahy aj náklady na materiály a montážne práce a dopravu materiálu. Materiály, ktoré sa používajú na odvetranú fasádu, môžu zahŕňajú podkladovú fóliu a izoláciu, kotevné prvky, okapové systémy a samotný obklad. Celková cena odvetranej fasády sa môže líšiť v závislosti od konkrétnej situácie a požiadaviek zákazníka. Pretože cena odvetranej fasády zvyčajne zahŕňa nielen náklady na materiály, ale aj prácu na jej inštalácii, môže sa líšiť v závislosti od miesta a času, keď sa fasáda inštaluje. Avšak, vzhľadom na úsporu energie a nižšie náklady na kúrenie v dlhodobom horizonte, môže byť inštalácia odvetranej fasády efektívnou investíciou do budúcnosti.

 

AVG Rodinný dom s prevetrávanou fasádou

Foto: AVG Group

 

Odvetraná fasáda AVG má viaceré výhody oproti tradičným spôsobom obkladu. Tepelná izolácia znižuje straty tepla a zlepšuje energetickú účinnosť budovy, čo vedie k úspore energie a nižším nákladom na kúrenie. Odvetraná fasáda tiež zlepšuje kvalitu vnútorného vzduchu, pretože umožňuje prirodzené prúdenie vzduchu a odvod vlhkosti z budovy. Tým sa znižuje riziko vzniku plesní a škodlivých mikroorganizmov. Odvetraná fasáda tiež ponúka estetické výhody. Široká škála materiálov a farieb umožňuje vytvoriť rôzne dizajny a vzhľady fasády, ktoré sa môžu prispôsobiť architektonickému štýlu budovy.

 

 

Hlavné výhody odvetraných fasád sú:

-       Vynikajúca tepelná izolácia

-       Zvuková izolácia

-       Úspora energie v budovách a stavbách

-       Zabraňuje difúzií vodných pár

-       Ľahká inštalácia a údržba

-       Vysoká životnosť fasády a odolnosť voči poveternostným vplyvom

-       Ideálne riešenie pri rekonštrukciách

 

AVG odvetraná fasáda

 Foto: AVG Group

 

Odvetrané fasády AVG ponúkajú nadčasové riešenia pre vaše projekty

Spoločnosť AVG GROUP má bohaté skúsenosti v stavebníctve kde  poskytuje široké spektrum služieb a zavádza do výroby nové technologické postupy a strojné zariadenia. V ponuke spoločnosti AVG GROUP nájdete oceľové haly, halové objekty, oceľové konštrukcie, moderné multifunkčné oceľové haly a taktiež montované budovy s rôznym využitím. Moderné fasádne systémy, dizajnové fasády, presklené fasády, hliníkové okná, hliníkové dvere, protipožiarne okná a dvere, presklené fasády, prevetrávané fasády, presklené steny a priečky, hliníkové slnolamy, dizajnové profily vyrába v certifikovanom závode AVG.

Novinkou vo výrobnom programe spoločnosti AVGperforované plechy a panely, dierované plechy, dizajnové dierované fasády, dekoratívne panely, stropné podhľady alebo deliace steny rôznych rozmerov a tvarov (pravidelných alebo nepravidelných) s rôznou perforáciou a 3D priestorovým pretláčaním kovových materiálov.

 

AVG its very easy

 

www.avg-group.com

 

 

 

Pin It