20.7.2014

 

Stefan BelesVeľkým developerským počinom kríza nepriala, a preto ambície viacerých skončili iba na papieri. Jeden z najväčších projektov v hlavnom meste a na Slovensku vôbec, Južné mesto, je však svetlou výnimkou. V minulom roku ukončil svoju prvú etapu ‒ Slnečnice ‒ a v smelých plánoch pokračuje ďalej, pričom rozvíja aj klientsky servis. O dôvodoch úspechu aj novinkách spoločnosti Cresco Group sme sa porozprávali s jej konateľom, Štefanom Belešom.

 

Ako dlho pôsobí vaša spoločnosť na trhu?
Spoločnosť Cresco Group je jedným z lídrov rezidenčného developmetnu už 20 rokov. Od svojho založenia sme na Slovensku úspešne zrealizovali už viac ako 4 tisíc bytových jednotiek, pričom v najbližšom období plánujeme priniesť na trh zhruba 2 tisíc nových bytových jednotiek.

 

Developerských firiem je však na Slovensku veľa, prečo by sa mal klient rozhodnúť práve pre projekty vašej spoločnosti?
Naším dlhodobým mottom je inovácia, tradícia a zodpovednosť, pričom kladieme veľký dôraz na dizajn, kvalitnú architektúru a kvalitu vyhotovenia. Okrem realitnej a developerskej činnosti sa spoločnosť Cresco Group zameriava najmä na klientský servis, naši zákazníci teda zostávajú našimi partnermi počas celého procesu predaja a aj v období po predaji.

 

Spolupracujete s klientmi aj napríklad pri financovaní projektu, resp. úveru na bývanie?
Áno, snažíme sa byť klientovi pri kúpe nehnuteľnosti čo najviac nápomocní. Tento rok sme na trh priniesli nový produkt na financovanie bývania, ktorý sme nazvali SMART LIVING. V spolupráci s bankou sme pre našich klientov pripravili produkt, v rámci ktorého môže klient čerpať 100-percentnú hypotéku. Navyše, prvý rok po kolaudácii neplatí žiadne úroky a pred kolaudáciou nevypláca žiadne zálohy. Inovácie vo formách finacovania bývania sa nám javia ako strategické rozhodnutie.

 

cresco 02 

 

V ostatných dvoch rokoch ste získali viaceré prestížne ocenenia. Spomeňme napríklad cenu Baumit fasáda roka 2012 v kategórii Novostavba a rodinný dom, Stavba roka 2013 za bytový dom roka, ktorým sa stali Slnečnice, či účasť v súťaži CE•ZA•AR 2013, kde ste boli finalistom v kategórii Bytové domy. Čo sa podľa vášho názoru podpísalo pod tieto úspechy?
Sme presvedčení, že odborná porota a verejnosť ocenili najmä kvalitné architektonické spracovanie, veľké verejné priestranstvá a v neposlednom rade aj veľkorysé poňatie projektov, vďaka ktorému neslúžia iba ako miesto na prespávanie, ale predovšetkým ako miesto na život.

 

cresco 03

 

Aké sú vaše výhľady do budúcnosti? Pracujete na nejakom atraktívnom projekte?
Projekt Južné mesto, ktorého súčasťou sú Slnečnice, predstavuje jeden z najrozsiahlejších developmentov v rámci Bratislavy. Spoločnosť Cresco Group kontroluje v danom území viac ako 50 hektárov pozemkov a v najbližšom období bude práve Južné mesto strategickým projektom našej spoločnosti. Okrem toho však rozvíjame aj luxusný rezidenčný projekt Park Residence Majakovského a projekt modernej administratívej budovy Staromestská Offices.

 

text: redakcia
foto: Cresco Group

 

 

 

 

Pin It