22.10.2014

 

yit milan murckoMilan MurckoV Bratislave už stojí alebo rastie viacero moderných rezidenčných projektov, za ktorými stojí spoločnosť YIT Reding. O koreňoch firmy a charaktere jej stavieb sme sa rozprávali s Milanom Murckom, generálnym riaditeľom YIT Reding na Slovensku.

 

YIT ponúka v Bratislave bývanie v nových bytoch na fínskej úrovni. Čo presne to znamená?
Za YIT je viac ako storočná skúsenosť s rezidenčnou výstavbou vo Fínsku, preto veľmi dobre rozumieme výhodám fínskeho bývania. Pre ľudí bývajúcich v našich bytoch to znamená vysokú kvalitu projektov, naše budovy zároveň spĺňajú prísne nízkoenergetické štandardy a v neposlednom rade je našou filozofiou nadštandardný prístup ku klientom. Typickým znakom našich projektov sú premyslené architektonické riešenie, efektivita, ba čo viac, využívanie vonkajšieho svetla. Stavby samotné však odkrývajú iba jednu stránku nášho prístupu. Rovnako dôležitá je aj lokalita – z našich bytov sa ľudia dostanú rýchlo do mesta, ale zároveň to majú vždy blízko aj do prírody.

 

yit 01 Tarjanne visu

Vizualizácia projektu Tarjanne

 

yit 02 Tarjanne real   Pohľad na projekt Tarjanne v DúbravkeO spojení prírody a dostupnosti sa hovorí aj v projekte Villinki.
Áno, presne tak. Bratislava vie ponúknuť miesta, odkiaľ je blízko do centra aj do prírody, s dobrou občianskou vybavenosťou a možnosťami na oddych a šport. Karlova Ves presviedča Bratislavčanov o svojich kvalitách už roky a práve rezidenčný projekt Byty Villinki, ktorí v blízkej budúcnosti kolaudujeme, je ukážkovým spojením mesta a prírody. V štyroch nízkopodlažných budovách budúcim obyvateľom ponúkame vyšší štandard bývania, ktorý zahŕňa napríklad saunu priamo doma v kúpeľni či biokoridor pod oknami.

 

Neďaleko v Dúbravke stojí aj váš komplex Tarjanne. Ako by ste ho popísali?
Hoci čerpáme z vyše storočnej filozofie a tradície, vždy používame tie najmodernejšie postupy, materiály a technológie. Tarjanne spája fínsky dizajn s energetickou efektívnosťou na najvyššej úrovni. Ide o jeden z prvých ultranízkoenergetických bytových domov na Slovensku, čiže šetrí prírodu aj náklady na bývanie. Obyvateľom ponúka nielen solárny systém na ohrev teplej vody, ktorý je umiestnený na streche budovy, ale prináša úspory a lepší štýl bývania aj prostredníctvom nadštandardnej izolácie, podlahového vykurovania či okien vysokej kvality.

 

Čo by ste ponúkli záujemcom, ktorí hľadajú skôr menší, a teda cenovo dostupnejší byt?
V Dúbravke prebieha výstavba projektu Tammi, kde sme sa snažili vyhovieť vysokým požiadavkám našich klientov a súčasne ponúkame byty s veľmi prijateľnými cenami. Neďaleko Vinohradov v Novom Meste kolaudujeme prvú etapu Bytov Kivikko, kde podobne spájame blízkosť mesta a prírody s cenovou dostupnosťou. Či už hľadáte menší alebo väčší byt, ktorý spĺňa najvyššie nároky z hľadiska vyhotovenia alebo lokality, v ktorej sa nachádza, v našom portfóliu si určite nájdete svoje vysnívané bývanie.

 

yit 03 Byty Villinki

Byty Villinki v Karlovej Vsi

 

yit 04 Byty Kivikko

Byty Kivikko na Vinohradoch

 

yit 05 Byty Tammi

Projekt Tammi v Dúbravke

 

Ďalšie informácie o fínskom bývaní, cenách a dostupnosti bytov nájdete na stránke www.yit.sk.

 

text a foto: YIT Reding

 

 

Pin It