Dobrá správa: developeri odmietajú rozvíjať panelákovú kultúru, ktorá sa stala stigmou slovenských sídlisk dvadsiateho storočia. Nová generácia obytných štvrtí sa vydáva odlišným smerom. Dokazuje to aj dúbravský projekt Villa Rustica – Terasy, v ktorého koncepcii sa spája to najkvalitnejšie z bytových domov a najkrajšie z prírodného okolia Bratislavy.

 

Villa Rustica – Terasy patrí medzi projekty, ktoré sa stávajú súčasťou novej mestskej štvrte Záhradné mesto. Vďaka bezprostrednej blízkosti borovicového lesa, patriaceho k výbežku Devínskej Kobyly majú obyvatelia domov dych vyrážajúci výhľad do šíreho okolia. Les navyše tvorí prirodzenú hranicu medzi Rakúskom a Českou republikou. Táto strategická poloha je preto výhodná ako pre tých, ktorí cestujú do centra mesta, tak aj tých, ktorí sa počas roka zvyknú zdržiavať v jednej z týchto dvoch krajín. Samotné bývanie v obytnom súbore Villa Rustica - Terasy je pritom interpretáciou kozmopolitného života v neustálom kontakte s prírodou.

 

Villa rustica terasy byvanie v bratislave zahradne mesto dubravka stavebnictvo byvanie

 

 

Developeri kládli dôraz na rozlohu zelených plôch viac, než tomu bývalo v prípade podobných projektov v minulosti. Dokazuje to, že vývoj mestských štvrtí postupuje tým správnom smerom. Zeleň prevláda prakticky v každej časti komplexu. či už sa jedná o terasové úpravy medzi domami, alebo poloverejné priestory vo vnútroblokoch, samostatne oddelené od predzáhradiek jednotlivých bytových domov. Mnohé byty v projekte získali obrovské privátne záhradné terasy. Dopomohla k tomu aj skutočnosť, že súbor je situovaný vo svahovitom teréne. Nová obytná zóna, napojená na existujúcu ulicu Martina Granca, svojou lokalitou a situáciou ústi do širšieho okolia Devínskej Kobyly, charakteristickej množstvom bežeckých trás, cyklochodníkov a turistických cestičiek. 

 

 

Villa rustica terasy byvanie v kontakte s prirodou ekobyvanie stavebnictvo byvanie

 

 

Hlavným architektonickým motívom sú priebežné mäkké a oblé tvary domov, ako aj horizontálne línie vinúce sa okolo domov vo forme ríms a subtílnych balkónov, ktoré nijako nenarúšajú čistotu fasád. Krajinní architekti k projektu pristupovali s cieľom zachovať ráz okolitej krajiny a novovznikajúce teleso vsadiť do ostatného prostredia tak, aby nijako nenarúšal kvalitu života. V snahe minimalizovať nároky na vyasfaltované parkovacie zóny, zvolili architekti z ateliéru Archikód/Vavrica architekti sieť podzemných garáží, čím sa im zároveň podarilo úspešne znížiť možné scenáre pre vznik nehôd chodcov či detí hrajúcich sa na ulici.

 

 

villa rustica interier byvanie zahradne mestecko bratislava stavebnictvo byvanie

 

 

Zdravé rodinné bývanie v moderných bytoch  Villa Rustica – Terasy dopĺňa projekt Pekná Vyhliadka. Komfortné byty sú cenovo dostupné aj pre mladé rodiny, ktoré čoraz viac hľadajú únik z rušného sveta moderných miest. Nadštandardne vybavené troj až päťizbové byty predstavujú ekologicknymi výhľadmi na Záhorskú nížinu. Pochôdzne srechy všetkých bytových domov sú navyše zatrávnené, takže je možné využívať ich počas roka koa pobytové terasy. Plnia takisto funkciu stabilizátorov vlhkosti a teploty, čím prispievajú k lepšej mikroklíme vnútri aj v okolí obytnej zóny. Dominantným priestorom vnútri bytov je obývačka prepojená s kuchynským a jedálenským kútom, nadväzujúcimi na balkón či terasu. Väčšina bytových jednotiek je navyše navrhnutá tak, aby boli ich okná orientované minimálne na dve svetové strany.

 

 

 

Dominantným priestorom bytov je obývačka

s kuchynským a jedálenským kútom

s väzbou na balkón alebo terasu.

 

 

Ako uvádzajú developeri, cieľom nebolo postaviť len ďalší pekný projekt s lesom za domom, ale miesto pre zdravý mestský život. Práve obytná štvrť Záhradné mesto, v ktorej je situovaný daný obytný súbor, má všetky predpoklady na to, aby sa vďaka dômyselnému spracovaniu a dôrazu na detail a funkciu každého zo zakomponovaných prvkov, stal príkladom pre budúce obytné štvrte a - verme tomu - aj sídliská, ktoré sa s odstupom niekoľkých rokov budú meniť na prirodzené prostredie, adekvátne prispôsobené ľudskej mierke.

 

 

Villa rustica terasy zahradne mesto byvanie dubravka mestska stvrt ekobyvanie stavebnictvo byvanie

 

 

Príďte sa inšpirovať!  Máte záujem o nové bývanie alebo máte ďalšie otázky k nášmu projektu? Pozývame Vás na návštevu nášho showroomu  alebo na stretnutie, kde môžeme všetky Vaše otázky prebrať podrobnejšie. Otvárame úplne nový showroom v dokončenom dome Pekná vyhliadka 1 na Martina Granca 44. Spoľahnite sa na kvalitný architektonický koncept z dielne overeného domáceho developera VILLA RUSTICA a skúsených architektov a odborníkov zo skupiny ARCHIKÓD, za ktorými stojí viacero úspešných projektov v Bratislave a v Prahe.

 

Nahliadnite do budúcnosti mestského života na Slovensku

villarustica-terasy.sk

 

Pin It