velux balkon 300x200

31.10.2015

Po úspešnom štarte strešných okien Novej Generácie, sa na našom trhu predstavuje aj inovovaný strešný balkón VELUX CABRIO®. V porovnaní so svojím predchodcom vyniká modernejším vzhľadom, vyššími tepelnými úsporami a lepšími funkčnými vlastnosťami.

velux balkon 01

Otváranie strešného balkóna je jednoduché: stačí najprv otvoriť horné okno a potom potlačiť spodnú časť.

Strešný balkón predstavuje jednoduché riešenie, ako vytvoriť nečakaný priestor v podkroví a zaručiť veľkolepý výhľad priamo zo strechy. VELUX CABRIO® pôsobí v zatvorenom stave ako klasická kombinácia strešného a doplnkového okna. Dokonale splýva s rovinou strechy a nenarúša jej celkový vzhľad.Zoštíhlené rámy okien prinášajú do podkrovia ešte viac denného svetla. Jednoduchými pohybmi ho možnootvoriť a v podkroví vznikne nový nečakaný priestor.

velux balkon 02

Nový strešný balkón navonok pôsobí ako kombinácia strešného okna s doplnkovým a splýva s rovinou strechy.

Prémiové vlastnosti
Strešný balkón, ktorý je súčasťou produktovej kategórie Premium, vyniká viacerými dôležitými prvkami a vlastnosťami:

  • nízkoenergetické trojsklo – z pohľadu vzduchovej prievzdušnosti sa zaraďuje do najvyššej triedy – triedy 4. Hodnota hlukového útlmu nízkoenergetického trojskla je 37 dB. Trojsklo tiež účinne bráni tepelným stratám, ku ktorým by inak mohlo dochádzať.
  • samočistiaca vrstva – vonkajšie sklo prešlo špeciálnou úpravou, ktorá zabezpečí, že nečistoty sa z neho odstránia počas najbližšieho dažďa.
  • vrstva proti roseniu vonkajšieho skla – špeciálna úprava v podobe zvýšenia povrchovej teploty sklazabraňuje nežiaducej kondenzácii.
  • drevené prevedenie strešného balkóna.

velux balkon 03Strešný balkón privádza do interiéru viac denného svetla, ktoré možno regulovať prostredníctvom tieniacich doplnkov.

Samozrejmou súčasťou strešného balkóna sú aj nasledujúce prvky:

a) unikátna ventilačná klapka – do miestnosti privádza čerstvý vzduch aj pri zatvorenom okne a tak zabezpečuje neustálu cirkuláciu vzduchu.
b) zabudovaný filter proti prachu a hmyzu – vnútri zabezpečí kvalitnejší vzduch, pretože zabráni hmyzu a prašným časticiam vstúpiť do interiéru.
c) systém Thermotechnology™ – izolačné riešenie, ktoré využíva kvalitné izolačné materiály v konštrukcii okna. Spolu so špeciálnym tesnením vytvárajú príjemné vnútorné prostredie bez zbytočného prievanu.

Jednoduchá manipulácia
Inovovaný strešný balkón možno otvoriť veľmi jednoducho. Horné okno sa otvára rovnako ako bežné strešné okno VELUX so spodným ovládaním. Spodné okno treba potlačiť dopredu. Súčasne sa vysunie tyčové zábradlie, ktoré je prídavným bezpečnostným prvkom. Denné svetlo v podkroví možno spoľahlivo regulovať pomocou vnútorného tienenia. V sortimente spoločnosti takisto nájdete rôzne typy tieniacich doplnkov, ktoré sú vhodné aj na použitie na novom strešnom balkóne; od žalúzií, cez plisované a rímske, až po úplne zatemňujúce rolety. K dispozícii je viac ako sto rôznych motívov, textúr a farieb, ktoré doplnia každý interiér.

velux balkon 04

Zoštíhlené rámy zabezpečia ešte viac denného svetla.

zdroj: Velux

Pin It