klaus 300x200

 

19.12.2014

 

Klaus K je projekt, ktorý sa usiluje prekročiť určité hranice a „zobrať hotel von z hotela" prostredníctvom dizajnu na najvyššej úrovni. Ten sa stáva pre hostí určitým životným štýlom a nezabudnuteľným zážitkom, pretože je plný neuveriteľných kontrastov. Napríklad renesanciou inšpirovaná tanečná sála a hravo navrhnuté tematické hotelové izby a apartmány.

 

klaus 01

 

Hlavný architekt projektu Antti-Matti Siikala z ateliéru SARC a interiérový dizajnér Erik Nissen-Johannsen zo Stylt Trampoli navrhli rekonštrukciu starého hotela Klaus Kurki a vytvorili nádherné dielo inšpirované prírodou a fínskym národným eposom Kalevala. Prvý dizajnový hotel vo Fínsku je členom skupiny Design Hotels TM. Klaus K sa nachádza v centre Helsínk. Všetky pamätihodnosti, obchodné ulice a podujatia v meste sú ľahko dostupné pešo. Hotel sídli v historickej veľmi romantickej budove na konci promenády na stromami lemovanej ulici Bulevardi. Výletné lode kotviace v prístave a vlaková stanica sú vzdialené necelý kilometer. Helsinské letisko je asi 20 km od hotela.

 

klaus 02

 

klaus 03

 

Kombinácia škandinávskych tradícií a prenikavej modernosti

Klaus K nesie známku skvelých fínskych architektonických a literárnych tradícií. Hotelové izby i celý interiér sú unikátne zariadené v duchu štyroch emotívnych vnemov – vášeň, túžba, tajomno a závisť. Hostia majú na výber zo 137 izieb vrátane dvoch apartmánov, ktorých súčasťou je komfortne navrhnutý pracovný priestor. Všetky izby sú luxusne zariadené. Nechýba v nich klimatizácia, LCD TV, CD a DVD prehrávače, samozrejmosťou je prístup na vysokorýchlostný internet, trezor a bar. Každá izba má vlastnú exkluzívnu kúpeľňu a WC. Všetky izby sú nefajčiarske s rozlohou od 15 m2 (Passion mini) do 55 m2 (Envy suite).

 

klaus 04

 

klaus 05

 

klaus 06 klaus 07

 

klaus 08

 

Oáza harmónie uprostred veľkomesta
Helsinky Day Spa sú moderným typom mestských kúpeľov, ktoré ponúkajú oázu uvoľnenia doslova uprostred mesta. V skutočne unikátnej atmosfére historickej budovy si návštevníci užívajú všetky moderné vymoženosti a služby s nádychom prepychu, zdravia a harmónie. Hostia tu môžu stráviť povzbudzujúcu hodinu, dve, alebo dokonca celý deň. Romantická architektúra historickej budovy v kontraste s moderným dizajnom kúpeľov vytvárajú jedinečnú atmosféru. Z hotela je do kúpeľov priamy vstup, bez toho, aby hostia museli vyjsť na ulicu. V luxusných priestoroch si môžu dožičiť prepychové ošetrenia tváre i tela alebo profesionálne masážne služby.

 

klaus 09

 

klaus 10

 

klaus 11

 

text: Ivona Partmanová
foto: Design Hotels TM

 

Celý článok bol uverejnený v magazíne Top hotelierstvo 2015.

 

 

 

Pin It