luna2 300c200

 

15.5.2015

 

 

Exkluzívny rodinný hotel Luna2 patrí k miestam, kde takmer na sto percent natrafíte na nejakú osobnosť či hviezdu. Vychytenú povesť si však dokázal vybudovať bez ohľadu na svoju populárnu klientelu. Inšpirovaný dizajnom 60. rokov spája tento hotel modernú architektúru s príťažlivými prvkami „funky".

 

luna2 01

 

luna2 02

 

Pozemok hotela a priľahlých víl sa nachádza v živej turisticko-rezidenčnej zóne Bali, na pláži Seminyak, ktorá je v súčasnosti doslova mekkou dovolenkových a apartmánových nehnuteľností. Navzdory typickej okolitej architektúre v štýle pagod má tento hotel úplne iný ráz. Melanie Hall, zakladateľka spoločnosti, ktorá vlastní toto ubytovacie zariadenie, hovorí, že celý koncept vychádza z filozofie: „Rešpektuj minulosť, privítaj budúcnosť a uži si veľa zábavy v prítomnosti". Aj z toho dôvodu sa v dizajne hotela, ktorý spoluvytváral architekt David Wahl, stretávajú také prvky, ako sú nostalgia, futurizmus i rozptýlenie. Okrem originálneho interiérového stvárnenia sa môže pochváliť aj prvotriednou technológiou „budúcnosti". Aj preto je tento retro hotel pomenovaný podľa prvého vesmírneho modulu, ktorý pristál na Mesiaci v 50. rokoch minulého storočia.

 

luna_01.jpg luna_02.jpg luna_03.jpg luna_04.jpg luna_05.jpg luna_06.jpg luna_07.jpg luna_08.jpg luna_09.jpg luna_10.jpg luna_11.jpg luna_12.jpg luna_13.jpg luna_14.jpg luna_15.jpg luna_16.jpg luna_17.jpg luna_18.jpg luna_19.jpg

 

Melanie k výstavbe tohto hotela inšpiroval jej otec, Alan Chambers, ktorý patril k vplyvným architektom 50. a 60. rokov. „Uvedomila som si, že dizajn vnímam jeho očami. A keďže som päť rokov pracovala v kreatívnom módnom odvetví luxusných značiek, vycibrila som si zároveň cit pre detaily. To môže byť požehnaním, ale v istom zmysle aj prekliatím. K tomu všetkému sa za tie roky pripojil aj fakt, že som od detstva cestovala po celom svete – teraz napríklad žijem v Singapúre, ktorý je mojím v poradí už deviatym domovom," priznala sa Melanie magazínu DestinAsian. „Na trhu som však objavila dieru – dovolenkové ubytovanie pre dobre situovaných scestovaných ľudí, ktorí oprávnene požadujú väčšiu mieru súkromia, exkluzivty a osobitnej pozornosti v jednom. V roku 2007 sa nám ju podarilo vyplniť vďaka projektu hotela Luna2. A zdá sa, že to funguje veľmi dobre," uzatvára Melanie Hall.

Hoci má hotel iba päť izieb, poskytuje servis päťhviezdičkových zariadení, vrátane každodenného upratovania a reštauračných služieb v štýle à la carte. Môžete si tu pokojne vybaviť svoje pracovné záležitosti, ale aj usporiadať súkromnú párty pre svojich priateľov. V každej izbe majú hostia k dispozícii iPod, v herni pre zmenu Xbox. Samozrejme, vybaveniu a službám zodpovedá aj cena ubytovania – za jednu noc v tomto unikátnom pop-artovom raji zaplatíte niečo vyše 2 000 eur!

 

pripravila: Anna Salvová
zdroj: Firefly Collection

 

 

Pin It