craft london 300x200

 

Podnik pozostáva z kaviarne, reštaurácie, baru a obchodu. Môžete ho navštíviť v developerskej oblasti Londýna, prezývanej Greenwich Penninsula. Pod návrh interiéru sa podpísal jeden z najvyhľadávanejších britských dizajnérov, Tom Dixon.

 

craft london 01

 

V centre pozornosti autora interiérového riešenia, ako aj šéfkuchára Stevie Parleho bola „kvalita", ktorá sa odzrkadľuje vo všetkom – v súlade priestoru, nábytku, svietidiel a doplnkov, ale aj v príprave kávy aj jedla, špeciálne mäsa a zeleniny, ktorá pochádza z vlastnej záhradky, či chovom včiel. V interiéri sa použili výlučne domáce „suroviny", ako je škótsky tvíd či anglický vápenec, pričom farebné ladenie využíva najmä paletu odtieňov sivej a modrej. Na prízemí sa nachádza kaviareň s možnosťou posedenia vo vnútri i vonku. Dominuje jej veľký pult s pecou na prípravu pizze, ktoré sú obložené sivými a farebnými tehlovými pásikmi.

 

craft london 02

 

craft london 03

 

Reštaurácia na prvom poschodí ponúka kombináciu posedenia v tmavomodrých zamatových boxoch a, podobne ako dole v kaviarni, sedenia v štýle školskej jedálne, ktoré má výraznú modrú farbu zimozelene. Dopĺňa ich neprehliadnuteľná modrá marocká omietka, kamenná podlaha a impozantný bar z cínu, ocele a hliníka. Bonusom je aj výhľad priamo do kuchyne.

 

craft london 04

 

craft london 05

 

craft london 06

 

Craft Bar nad reštauráciou získal fialovo-bordový nádych s červeno-žltými akcentmi, akoby chcel dizajnér navodiť atmosféru zapadajúceho slnka a blížiacej sa noci. Výhľad na mesto sa otvára v 360-stupňovej panoráme.

 

craft london 07

 

craft london 08

 

craft london 09

 

craft london 10

 

craft london 11

 

text: Anna Salvová
foto: archív štúdia Tom Dixon a Craft London

 

 

 

 

Pin It