casadelmar 300x200

20.8.2015

 

 

V nezabudnuteľnej lokalite východného pobrežia ostrova Korzika, neďaleko mestečka Porto Vecchio – tam, kde sa azúrová hladina mora stretáva s farebným pohorím, nájdete novopostavený hotel Casadelmar, ktorý navrhol architekt Jean-François Bodin.

 

casadelmar uvodny

 

Stavba sa rozkladá hneď pri pláži, pozdĺž cesty Palombaggia, ktorá vedie priamo do Porto Vecchio. Do stúpajúceho terénu je zapustená tak, aby pôsobila čo najnenápadnejšie. Pomáha tomu aj terasovitá záhrada, plná bujnej zelene, ale aj tisov a rozložitých borovíc, poskytujúcich hosťom vytúžený tieň. K základným stavebným prvkom patria drevo, kameň a svetlo. Drevený obklad hotela pôsobí veľmi prirodzene, odľahčuje hmotu zástavby a pomáha jej začleniť sa do prírodnej scenérie. Moderný charakter jednoduchých priamočiarych línií dopĺňajú veľké francúzske okná, vďaka ktorým majú hostia neobmedzený výhľad na vodnú hladinu bazéna, okolitú zeleň, vzdialenú pláž i more. Päťhviezdičkový hotel ponúka 34 luxusných izieb, z ktorých sa tri apartmány nachádzajú vo vilkách so súkromným bazénom.

 

casadelmar_01.jpg casadelmar_03.jpg casadelmar_04.jpg casadelmar_05.jpg casadelmar_06.jpg casadelmar_07.jpg casadelmar_08.jpg casadelmar_09.jpg casadelmar_11.jpg casadelmar_12.jpg casadelmar_13.jpg casadelmar_14.jpg casadelmar_15.jpg casadelmar_16.jpg casadelmar_17.jpg casadelmar_18.jpg casadelmar_19.jpg casadelmar_20.jpg casadelmar_21.jpg casadelmar_22.jpg

 

Hoci za celým konceptom stojí Jean-François Bodin, architekt známy svojou záľubou v umení, nesmiernou citlivosťou voči zámerom klienta a schopnosťou počúvať, o túto luxusnú oázu na pobreží Korziky sa zaslúžil najmä realitný expert a podpredseda obchodnej komory mesta Porto Vecchio, Jean-Noël Marcellesi. Ten nehnuteľnosť kúpil v roku 2001 s plánom vytvoriť niečo vskutku unikátne, čo by zároveň podčiarkovalo autentickosť a pôvodné hodnoty ostrova. Aj preto sa súčasťou loga stala salamandra, ktorá sa objavuje v celom hoteli, na chodbách, kobercoch či obrazoch. Reflexiou ostrovných tradícií je však aj samotná záhrada, ktorá vo svojej mýtickej atmosfére necháva vyniknúť množstvu rastlinných druhov, vrátane toskánskych cyprusov, japonských borovíc, olivovníkov, pomarančovníkov, korzickej myrty či oleandrov.

 

pripravila: Anna Salvová
foto: archív kancelárie Jean-François Bodin

 

 

Pin It