21.5.2013

 

Najúčinnejšou ochranou pred prehrievaním interiéru počas slnečných dní sú vonkajšie tieniace prvky. Zabránia slnku, aby cez sklo prehrialo vzduch vo vnútri miestnosti. Klasickým riešením sú vonkajšie rolety a žalúzie. Novinkou sú zvislé clony - FADESCREEN.

 

Fadegroup 03 Fadegroup 04

 

Fadegroup 02Ich veľkou výhodou je, že sú priehľadné a človek nie je uzavretý akoby v tmavej komore. Veľmi účinne bránia prenikaniu slnečných lúčov a pritom je cez ne vidieť von. Vďaka tomu sú tieto clony mimoriadne vhodné pre rodinné domy, byty aj pre kancelárske budovy, kde trávia pracovníci veľkú časť dňa. Clony majú okraj upevnený v bočnej vodiacej lište zipsovým spôsobom. Vďaka tomu clona slúži aj ako sieť proti hmyzu a je veľmi odolná voči vetru. Na rozdiel od vonkajších žalúzií, ktoré môže poškodiť vietor, clona so zipsovým upevnením môže byť stiahnutá aj za silného vetra. Clony FADESCREEN sú testované vo veternom tuneli pri rýchlosti vetra až 145 kilometrov za hodinu. Aj po architektonickej stránke sú zvislé clony ideálnou voľbou. Na rozdiel od žalúzií, nedajú domu alebo bytu „technický vzhľad". Pôsobia decentne, príjemne a vďaka desiatkam možných farieb materiálov sa dajú dokonale zladiť s dizajnom celého objektu.

 

Pergola FADECUBE
Pergola FADECUBE je novinkou na našom trhu. Spája elegantný, moderný dizajn s technickou dômyselnosťou. Je to jediný systém, pri ktorom sa látka vysúva nielen horizontálne, ale aj vertikálne. Poskytuje tak účinnú ochranu aj počas obdobia, keď je slnko nižšie na oblohe, teda večer, keď zapadá alebo ráno, počas jeho východu. Okrem toho pergola dobre odvádza dažďovú vodu, a aj keď je látka stiahnutá, rám tvorí elegantný architektonický prvok. Konštrukcia je navrhnutá tak, aby poskytovala vysokú stabilitu a zároveň aby zvonku neboli viditeľné žiadne spájacie prvky. Pergola FADECUBE je mimoriadne variabilný systém – moduly sa dajú neobmedzene spájať. Môže byť samostatne stojaca alebo upevnená o stenu. Okrem toho sa dá kombinovať so zvislými clonami FADESCREEN. V takom prípade poskytuje dokonalú ochranu pred slnkom, vetrom a pohľadmi okolia.

 

Fadegroup 01

 

Zastrešenie FADESHADE
Keď chcete tráviť na svojej terase príjemé chvíle v každom počasí, zastrešenie je jej nevyhnutným doplnkom. Vďaka zastrešeniu sa terasa stane novým priestorom, použiteľným väčšiu časť roka. Zastrešenie sa dá skombinovať s markízou proti slnku, ako aj so zvislými clonami. Zastrešenie FADESHADE môže byť prekryté sklom alebo polykarbonátom. V kombinácii so sklom sa označuje ako FADESHADE G a v kombinácii s polykarbonátom ako FADESHADE P. Odtokové žľaby sú v oboch prípadoch dômyselne integrované do vnútra profilov. Komfortné hliníkové zastrešenie terasy FADESHADE vám tak poskytne elegantný dizajn v každom detaile.

 

Fadegroup 05

 

text a foto: FADE GROUP, s. r. o.

 

 

 

Pin It