hobbytec pristresok pergola zimna zahrada

Foto: Hobbytec Slovensko

 

Ak uvažujete o stavbe pergoly, zimnej záhrady či prístrešku pre auto, práve jesenné mesiace môžu byť tým najlepším časom na ich realizáciu.

 

O tom, že záhradné stavby môžu byť ideálnym spôsobom, ako zhodnotiť nehnuteľnosť, sme písali v predchádzajúcom článku. Ak sa teda rozhodnete pre takéto rozšírenie obytných priestorov, pokojne môžete začať aj v závere leta.

Ako vybrať správny prístrešok

V prvom rade, v septembri či októbri už stavebné práce až tak neobmedzia fungovanie v už existujúcej záhrade. Navyše, počas zimy budete mať dosť priestoru na prípadné doladenie detailov tak, aby na jar bolo v novom prístrešku všetko pripravené na sezónu.

V prvom rade je dôležité venovať dostatok pozornosti správnemu výberu prístrešku. „Hliníkové pergoly a zimné záhrady sú momentálne trendom v stavebníctve,“ hovorí riaditeľ firmy Hobbytec Slovensko Matej Manik. Podľa neho sa často stretávajú s požiadavkou zákazníkov na tento typ prestrešenia – najmä preto, že je bezúdržbový. Ďalšou výhodou je jeho trvácnosť a stálosť. Navyše, do hliníkovej konštrukcie je možné integrovať odtoky vody, a teda vynechať akékoľvek viditeľné komponenty. To napríklad pri dreve nie je možné.

 

hobbytec pergola

Foto: Hobbytec Slovensko

 

„Všetky naše produkty sú realizované na mieru. Rôzna škála farieb podľa RAL vzorkovníka, viacero druhov zastrešenia a naozaj široká ponuka sú našou špecialitou,“ pokračuje Matej Manik. Konkrétny čas realizácie preto závisí od konkrétnych požiadaviek klienta, štandardne však Hobbytec Slovensko dokáže typizovaný prístrešok od prvého kontaktu zrealizovať do 14 dní od objednávky, produkt na mieru už od 6 týždňov.

 

hobbytec pristresok pergola zimna zahrada

Foto: Hobbytec Slovensko

 

Bioklimatická pergola aj pre náročných

Práve preto, ak sa rozhodnete pre pergolu či zimnú záhradu ešte začiatkom jesene, stihnete si vo vašom novom priestore vychutnať aj teplé dni babieho leta. Ideálnou voľbou je bioklimatická pergola. „BioKlíma s otočnými lamelami má jedinečný tieniaci systém, ktorý pracuje bez chyby v každom ročnom období. Zatvorené lamely ochránia pred dažďom i nepríjemným vetrom. Bioklimatická pergola má dômyselne vyriešený odtok vody, ktorý je kontrolovane odvedený pomocou nosných stĺpov k zemi či pod úroveň terénu. Na záhrade si môžete vytvoriť veľmi príjemné miesto, ktoré budete maximálne využívať,“ odporúča riaditeľ firmy Hobbytec Slovensko.

Zima v novom priestore vášho domu

Samostatnou kapitolou sú zimné záhrady. Tie sú v spoločnosti Hobbytec Slovensko dostupné v dvoch základných variantoch: ako sezónne alebo celoročné. Ako je jasné už z ich názvu, celoročné sú plnohodnotnou súčasťou bývania v akomkoľvek ročnom období. Stačí si len zvoliť to správne vyhrievanie. „Predlžené babie leto tak môžete stráviť príjemne v kruhu blízkych s dekou na kolenách. V zime zasa táto časť domu láka pozorovaním snehu a záhrady s plynovým alebo elektrickým ohrievačom, ktoré dokáže zabezpečiť teplo obývačky,“ približuje Matej Manik.

 

hobbytec pristresok pergola zimna zahrada

Foto: Hobbytec Slovensko

 

Navyše, ak si nie ste istý, či si pre váš jesenný záhradný projekt vybrať pergolu alebo zimnú záhradu, existuje aj zlatá stredná cesta. Tou je stavba pergoly, do ktorej vedia v prípade záujmu odborníci z Hobbytec Slovensko integrovať aj prípravu na budúcu zimnú záhradu. Tá sa teda dá realizovať neskôr – kedykoľvek podľa požiadavky klienta.

 

hobbytec pristresok pergola zimna zahrada

Foto: Hobbytec Slovensko

 

Ak teda chcete stráviť už najbližšiu zimu v príjemnom prostredí zimnej záhrady alebo privítať jar hotovou hliníkovou pergolou, začať môžete hneď. Nadchádzajúce teplé septembrové dni sú na tento účel ako stvorené.

www.hobbytec.sk

Pin It