Hobbytec bioklimaticka pergola

Foto: Hobbytec Slovensko

 

Moderné technológie sa čoraz viac uplatňujú vo všetkých oblastiach stavebníctva a bývania. Inak to nie je ani pri záhradných stavbách. Odpoveďou na skĺbenie súčasných inovácií a prírodných zdrojov sa stali bioklimatické pergoly. O čo presne ide?

 

Bioklimatické pergoly sú top kategóriou v oblasti hliníkových záhradných stavieb. Ich výnimočnosť spočíva práve v kombinácii modernej technológie s prístupom, ktorý v maximálnej možnej miere využíva prírodné zdroje a zároveň nepoškodzuje prostredie.

 

Hobbytec bioklimaticka pergola3

Foto: Hobbytec Slovensko

 

Ochráni pred vetrom, dažďom, aj horúčavou

Základným a najpodstatnejším prvkom bioklimatických pergol je systém otočných lamiel. Tie sa v prípade dažďa starajú o ochranu pred vlhkom a vodou. Za slnečného počasia sa zasa automaticky natočia tak, aby regulovali tienenie a zároveň odvetrávali prehriaty vzduch. Človek relaxujúci v takomto prostredí je tak obklopený príjemným vzduchom a teplotou. Navyše, bioklimatická pergola sa o najvhodnejšie natočenie lamiel môže vďaka automatizácii postarať sama pre maximálny komfort a časovú úsporu majiteľov.

 

Hobbytec bioklimaticka pergola4 

Foto: Hobbytec Slovensko

 

Navyše, je to aj mimoriadne praktické. Napríklad pokiaľ začne pršať, špeciálne senzory na lamelovej streche túto zmenu zaznamenajú a automaticky sa zatvoria. Všetko, čo má pod strechou ostať v suchu, také aj ostane. Ďalšia výhoda je spojená s vetrom. Pokiaľ nastane mimoriadne nepriaznivá poveternostná situácia, lamely sa rovnako sami otvoria a natočia tak, aby nedošlo k podfúknutiu pergoly.

 

Hobbytec bioklimaticka pergola5

Foto: Hobbytec Slovensko

 

Automatické alebo manuálne ovládanie

Druhou možnosťou je diaľkové ovládanie, pomocou ktorého si majitelia nastavia optimálny sklon lamiel sami. Najčastejšie ido o 45-, 90- a 135-stupňové uhly. Samotný materiál, z ktorého sú lamely vyrobené, je veľmi odolný. „Ide o hliníkové lamely, ktoré je možné vyrobiť aj zateplené. Je to veľmi pratické najmä v prípade, ak by zákazník mal záujem o bioklimatickú zimnú záhradu pre používanie aj v zime,“ hovorí PhDr. Matúš Manik z firmy Hobbytec Slovensko, ktorej špecialitou sú práve bioklimatické pergoly.

 

Hobbytec bioklimaticka pergola2

Foto: Hobbytec Slovensko

 

Univerzálny dizajn

„BioKlíma s otočnými lamelami má jedinečný tieniaci systém, ktorý pracuje bez chyby v každom ročnom období. Zatvorené lamely ochránia pred dažďom i nepríjemným vetrom. Bioklimatická pergola má dômyselne vyriešený odtok vody, ktorý je kontrolovane odvedený pomocou nosných stĺpov k zemi či pod úroveň terénu. Na záhrade si môžete vytvoriť veľmi príjemné miesto, ktoré budete maximálne využívať,“ vysvetľuje PhDr. Matúš Manik z firmy Hobbytec Slovensko.

 Hobbytec bioklimaticka pergola7

Foto: Hobbytec Slovensko

 

Veľkou pridanou hodnotou tohto druhu pergol je aj ich dizajn. Vynikajú elegantnou konštrukciou, ktorá splynie s každým typom stavby. Samostatne stojaca bioklimatická pergola má tú výhodu, že ju môžete postaviť voľne do priestoru a nemusí tak byť nutne zakotvená k stavbe. Ak máte malý dom, môžete aj tak mať veľkú a priestrannú pergolu. „Perfektne sa hodí na každú záhradu, terasu, ale ozdobí aj posedenie pri hoteli či reštaurácii,“ uzatvára PhDr. Matúš Manik zo spoločnosti Hobbytec Slovensko.

www.hobbytec.sk

 

Pin It