20.10.2013

 

Keď sa povie garden párty, alebo teda po „našom" záhradná slávnosť, predstavíme si príjemné posedenie s priateľmi na terase. Sú však veci, ktoré premenia bežné posedenie na nezabudnuteľný zážitok. Ak chcete urobiť dojem, mali by ste svojim najbližším dopriať štýlové pohodlie a zábavu. Tu je pár tipov:

 

garden party uvodny

Záhradný nábytok je jednou z najdôležitejších záležitostí. Garden party je predsa oslavou života a bývania v záhrade. (foto: obrázok vľavo a kreslo IKEA, drink Hubert)

 

garden party dedon

Hojdačka je tradične obľúbená záhradná atrakcia. Dizajnéri Fred Frety a Daniel Pouzet, navrhujúci pre spoločnosť Dedon, posunuli so svojím závesným sedením, túto myšlienku ešte ďalej. Nest Rest je vďaka svojej útulnej a organickej štruktúre malý dizajnérsky skvost, ktorý vám ponúkne intimitu ako aj príjemné a ničím nerušené pohodlie. (foto: Dedon)

 

 

 

 

 

garden party EcoSmart

Dokonalú atmosféru vytvoríte večer pomocou ohňa. Ten môže mať rôzne podoby, no exteriérový krb je v tomto prípade nanahraditeľný. (foto: Eco Smart Fire)

 

garden party JV pohoda Violeta

Doplnky, kvety a zeleň sú tým pravým spojením. Nemali by chýbať na žiadnej terase a už vôbec nie počas slávnosti. (foto: Newgarden Violeta, ponúka JV Pohoda)

 

garden party elmina a ms garden party ms

Prestieranie by malo byť zladené so zariadením terasy a nábytkom. Možnosťou je ale aj tématická párty. V tom prípade je dovolené všetko. Vykúzliť kubánsku alebo anglickú atmosféru nie je až taký problém. (foto: biely servis Elmina, ostatné Marks & Spencer)

 

garden party Alessi Dressed

Aký by ste si priali svoj steak? Vzorovaný! Kolekcia Dressed, ktorú pre taliansku značku Allesi navrhol uznávaný holandský dizajnér Marcel Wanders prináša úplne nové možnosti do štýlového varenia a stolovania. Vyzdobil časti náčinia, ktoré sú úplne alebo z časti skryté, čím vniesol do prípravy jedla ešte viac hravosti. Kolekcia, zahŕňajúca kompletnú sadu riadov, panvice, sadu krištálových pohárov a rôzne doplnky nazvali Dressed, pretože pripomína nádherné šaty. Jej dizajn je spojením barokového a kvetinového vzoru, je výrazný, elegantný a nadčasový. (foto: Alessi)

 

garden party citrus sprej

Pár kvapiek čerstvej citrusovej šťavy dokáže doviesť k dokonalosti chuť mnohých pokrmov a nápojov. Vďaka tomuto mimoriadne šikovnému pomocníkovi, ktorý by nemal chýbať pri žiadnej párty, je čerstvá šťava z citrusov na dosah kedykoľvek potrebujete. Stačí len zrezať špičku citróna, limetky, grepu či pomaranča, naskrutkovať citrus sprej a používať. Tie najlepšie riešenia bývajú jednoduché. (foto Lékué)

 

garden party grill

Pri výbere grilu a pomôcok na grilovanie sa určite oplatí staviť na kvalitu, aby výsledok nepriniesol sklamanie namiesto radosti z vydareného kulinárskeho zážitku. Istotou je barbecue rad od nemeckej firmy Rösli, v ktorej nechýba nič potrebného, napríklad digitálny teplomer na mäso alebo sada precíznych nerezových nástrojov. (foto Rösli)

 

text: Jana Zajasenská
foto: archív značiek

 

 

 

Pin It