28.3.2013

 

Blíži sa jar a s ňou dlhé a teplé slnečné dni, ako stvorené na oddych v príjemnom prostredí a v dobrej spoločnosti. Posedenie v záhrade, na terase či na balkóne nepochybne patrí k obľúbeným spôsobom odpočinku mnohých ľudí, či už v rodinnom kruhu alebo s priateľmi, pri rôznych príležitostiach. K príjemne strávenému času patrí okrem dobrej spoločnosti aj komfortné posedenie.

 

Kinekus 01
Pohodlný záhradný nábytok tieto pocity znásobuje. V súčasnosti je ponuka záhradného nábytku na trhu dostatočne široká, aby si každý zákazník mohol vybrať podľa svojich predstáv. Nábytok môže byť vyrobený z rôznych druhov dreva, z plastu, kovu, prípadne aj z kombinácie týchto materiálov, s doplnkami v podobe rôznych druhov textílií alebo skla. O tom, aký materiál uprednostníme, rozhoduje len náš osobný vkus.

 

Kinekus 02
Novinkou je súprava Sofia, elegantná sedemdielna sada, ktorej základ tvorí stôl s rozmermi 160 x 90 x 72 cm, vyrobený z kovového rámu, opleteného umelým ratanom a vrchnou sklenenou doskou. Dopĺňa ho šesť stoličiek s originálnymi poduškami.

Kinekus 03

Pre menšiu spoločnosť je určená súprava Ema. Tvorí ju osemuholníkový stôl 90 x 90 cm, so štyrmi skladacími stoličkami. Súčasťou sú aj originálne podušky zelenej farby.

Kinekus 04

Drevo
K najzaujímavejším typom patrí nábytok z tvrdého dreva. Drevo pôsobí teplým a upokojujúcim dojmom. Vo väčšine prípadov sa drevený nábytok vyrába ako rozoberateľný, prípadne skladací, čo zjednodušuje jeho prevoz, prípadne uskladnenie. V ponuke firmy Kinekus patrí k zaujímavým a vyhľadávaným dreveným zostavám záhradný set Laura. Súprava obsahuje veľký stôl s možnosťou predĺženia až na 200 cm a šesť stoličiek. Súčasťou setu sú aj originálne podušky, ktoré spolu s nastaviteľnými operadlami spríjemňujú posedenie.

 

Kinekus 05
Polyratan
V Kinekuse sa nezabúda ani na populárne sety z polyratanu. Ide o imitáciu prírodného ratanu z tvrdeného polyetylénu opleteného okolo kovovej konštrukcie prispôsobenej na zvýšenú záťaž. Tieto zostavy sú veľmi vkusné, pritom ľahké a jednoduché na údržbu. Postačí voda s prídavkom neagresívneho saponátu a nábytok je opäť ako nový. Jedným z dizajnových kúskov je bezpochyby set Amadeus. Tvorí ho stôl s priemerom 83cm a štyri vkusné, zaujímavo tvarované stoličky.

 

Plast
Samozrejme, v ponuke firmy Kinekus je aj nábytok z plastu. Ide o veľmi často používané stoly a stoličky, vyrábané aj v detskej verzii s rozprávkovými motívmi, lavice, ležadlá rôznych veľkostí, tvarov, farebných odtieňov. Nábytok z plastu je obľúbený najmä pre nenáročnú údržbu a veľmi priateľskú cenu. Nezabudnite na to, že k príjemnému posedeniu nepatrí iba nábytok, ale aj ďalšie potrebné a žiadané doplnky. Podušky, slnečníky, podstavce pod slnečníky, markízy, altány, záhradné hojdačky, solárne lampy, fakle. To všetko patrí k príjemnému oddychu vo vašej záhrade, na terase, či na chate.

 

text: Zdeněk Gronský
foto: archív Kinekus

 

 

 

 

Pin It