Kvalitnej posteľnej bielizne nie je nikdy dosť. No dizajn je to posledné, čo by vás pri ich výbere malo zaujímať. Prvoradý je materiál, aby ste sa pohodlne vyspali v každom ročnom období. Ponuka materiálov je široká, tak sa v nej poďte s nami zorientovať. Aby bola vaša pokožka v pohodlí

foto acko 1

zdroj: freepik.com

Nezáleží na tom, či vyberáte detské obliečky alebo obliečky pre dospelých. Posteľná bielizeň musí byť v prvom rade komfortná, šetrná k pokožke a zdravotne nezávadná, teda bez prímesi chemických látok. Aby ste sa pri výbere nepopálili, kupujte len obliečky s certifikáciou OEKO-TEX® Standard 100.

Klasická bavlna…

Jedinečnosť bavlny si pochvaľovali už starí Egypťania a dnes je všade okolo nás v podobe tričiek, nohavíc, spodnej bielizne i posteľnej bielizne. Kvalitné bavlnené obliečky vás nesklamú. Pýšia sa odolnosťou voči oderom, rozpáraniu či roztrhnutiu a sú stálofarebné. Aj po desiatich praniach budú ako nové.

V lete vás potešia tiež priedušnosťou a schopnosťou absorpcie vlhkosti a v zime príjemne zahrejú. Báť sa nemusíte ani mikróbov, antibakteriálne vlastnosti bavlny s nimi zatočia raz-dva. Radosť pre citlivú pokožku.

… alebo bavlnený satén?

Ak si potrpíte na špičkové materiály, iste vás zaujmú saténové obliečky z česanej bavlnenej priadze. Oproti klasickej bavlne je bavlnený satén mäkší a lesklejší, no vydrží rovnako dlho. Saténové obliečky vnesú do spálne punc luxusu.

Vďaka chladivému povrchu sú priam stvorené do tropických nocí a v zime vás zas dobre zahrejú. Spojte luxusné s užitočným a vyspite sa kráľovsky. Pozor si však dajte na nekvalitný satén s prímesou syntetických materiálov.

foto acko 2

zdroj: https://www.acko.sk/p-2505/makosatenove-obliecky-almeria

Ďalšie materiály, ktoré stoja za nerušeným spánkom

Damašek – najkvalitnejšia obdoba bavlny s hustotou až 1000 nití. Vyniká extra odolnosťou, pevnosťou, dlhou životnosťou a jemnosťou na dotyk.

Makosatén – má jemnosť pavučinky, perfektne absorbuje vlhkosť, je šetrný k pokožke a dostupný vo veľkom množstve farebných prevedení.

Krep – vďaka prirodzene nerovnému povrchu ho nemusíte žehliť, je elastický, vzdušný, výborne saje. Ideálna voľba na leto.

Flanel – obdoba bavlny pre zimomravých. Ide o hustú tkaninu, ktorá zadržiava teplo. Spoľahlivo vás zahreje, keď je vonku treskúca zima.

Kliknite na www.acko.sk a prezrite si ich pestrý výber obliečok rôzneho druhu. Svojich favoritov tu nájdu milovníci luxusu i klasiky, otužilci i zimomravci.

Pin It