shutterstock mrbacteria

Ilustračná snímka: serhii.suravikin / Shutterstock.com

 

Okolie domu je vstupnou bránou do domácnosti, preto sa snažíme dbať nato, aby vyzeralo reprezentatívne. Je potrebné teda dbať na detailnú starostlivosť – dom a záhrada sa ocitá pod hygienickou taktovkou. Za všetkým sú prírodné, ekologicky vyhovujúce prostriedky. Ktoré konkrétne?

 

Ako skvalitniť používanie domovej čističky odpadových vôd?

Pri vyšších teplotách, ale aj pri náhlych zmenách sa prirodzene zintenzívňuje zápach z domácej čističky odpadových vôd. Jej filtračný a sedimentačný účinok môžu znižovať viaceré činitele. Pre nás je najpodstatnejšie, ako problém čo najskôr odstrániť – na miestach, kde nánosy organického odpadu upchávajú filtráciu.

Napadá vám len jediné? Opäť „vyhodiť“ peniaze za údržbu? Lepšie bude nevzdorovať prírode a umožniť jej ekologické činitele pre potlačenie organických usadenín. Konkrétne ide o baktérie do čističky odpadových vôd na potlačenie zápachu. Prvoradé je, že tieto bio-enzymatické účinky napomáhajú obnoviť fungovanie domovej čističky.

Ako na čisté záhradné jazierko bez zápachu?

Predovšetkým bližšie určíme všetkých možných pôvodcov zápachu z usadenín a kalu. Popri zápachu z čističky hrozí obdobný problém v jazierkach a rybníkoch. Jarné sezónne práce sa preto viažu aj na čistenie tohto vodného prostredia. Na odstránenie siníc a kalu používame baktérie do jazierka pre funkčnú biologickú rovnováhu. To znamená, že aj keď odstránime „živú“ príčinu zápachu, nesmieme uškodiť užitočnejšej faune a flóre.

Celý proces pritom spočíva v „kúzle“ chemických princípov, v kontinuálnom pôsobení prípravkov. Vytvárajú účinný efekt z hľadiska sezónnych podmienok. Zatiaľ čo na jar pracujeme s univerzálnym štartovacím balíčkom, v lete už ideme konkrétne po riasach, v dôsledku ktorých nám doposiaľ stále niečo nevoňalo.

Pin It