Záhrada s robotickou kosačkou a zavlažovaním

Foto: Loxone

 

Vlastnú záhradu milujete a je vaše hobby, ale niekedy máte možno pocit, že ste v nej skôr otrokom. Existujú však technológie, ktoré môžu pomôcť minimalizovať starosti a zvýšiť komfort. A tou je inteligentná automatizácia, ktorá vás zbaví zbytočných a dlhých úkonov a zároveň ušetrí peniaze. Čo sa teda dá v záhrade automatizovať?

 

Inteligentné osvetlenie záhrady

Osvetlenie záhrady večer alebo v noci je veľmi praktické automatizovať: Predovšetkým sa postará o atmosféru, zároveň je aj bezpečnostným prvkom. Na výpočet, kedy dôjde večer k rozsvieteniu a ráno k zotmeniu, používa systém zemepisné súradnice. Inteligentné vonkajšie osvetlenie je teda aktívne len vtedy, keď je to potrebné.

 

Farebné osvetlenie záhrady

Foto: Loxone

 

Bez ohľadu na typ záhrady, inteligentné osvetlenie môže byť integrované takmer kdekoľvek: osvetlenie ciest, na stenách domu, svetlá na odkvapoch, bodové svetlá na terasách, osvetlenie bazéna…

Príjemná hudba, samostatné tienenie aj dokonalý steak

Máte záhradu hlavne na relax, prípadne organizovanie večierkov? Akonáhle otvoríte dvere, vonkajšie odolné reproduktory začnú prehrávať vašu obľúbenú hudbu, prípadne party playlist. A keď už je večierok v plnom prúde a vy sa venujete hosťom, reproduktor na záhrade vás tiež upozorní, že pri dverách zazvonil hosť.

V záhradách, kde nie je dostatok tieňa, by nemala chýbať ochrana proti slnku. Markíza, pergola alebo iné typy vonkajšieho tienenia jednoducho ovládate tým istým systémom. Na základe polohy slnka alebo izbovej teploty automaticky vytvorí tieň. V prípade potreby je možné markízu roztiahnuť manuálne pomocou aplikácie. A ak chcete byť majster grilu, kúpte si štýlové prenosné tlačidlo, ktoré ovláda osvetlenie, hudbu aj tienenie na záhrade alebo kdekoľvek v dome. Má v sebe dve teplotné sondy na prípravu pokrmov (teplotu ukazuje na displeji) a ďalšie zaujímavé funkcie.

Automatické zavlažovanie a vykurovanie skleníku

Zavlažovanie by malo prebiehať skoro ráno. Je možné ho individuálne a inteligentne automatizovať v závislosti na dennej dobe i počasí. Navyše s bezplatnou aplikáciou máte všetko pod kontrolou a môžete napríklad spustiť dodatočné zavlažovanie alebo zmeniť jeho trvanie – aj na diaľku. Závlahu môžete automatizovať aj v skleníkoch alebo zelených strecháchA čo keď sa počasie zrazu zblázni a vy sa bojíte o vaše rastliny v skleníku? Pokiaľ je skleník vybavený podlahovým vykurovaním, systém sa postará o optimálnu reguláciu klímy a vy sa nemusíte strachovať o rastliny.

 

Osvetlený skleník s rastlinami na záhrade

Foto: Loxone

 

Inteligentná starostlivosť o bazén

Na letné horúčavy je najlepší liek bazén, avšak jeho údržba prináša veľa práce. S automatizáciou si bazén užijete. O jeho filtráciu a udržiavanie hladiny vody je totiž postarané. Všetko vidíte v aplikácii, s ktorou si navyše môžete ovládať napríklad funkciu protiprúdu. Do rovnakého systému môžete integrovať aj ovládanie krytu bazéna alebo tlakové senzory. Teplotné senzory zaistia správne dáta pre automatické ohrievanie alebo chladenie vody.

Bez starostí

Spomínané technológie nielenže zlepšia záhradníčenie, ale aj kvalitu vášho odpočinku na záhrade. Zároveň šetrením vody a energie uľavujú prírode a znižujú environmentálny dopad. Skvelé na tom je, že ku všetkému spomínanému vám stačí jeden univerzálny systém a jedna aplikácia, nie množstvo „jednoúčeloviek“. Komfort je tak skutočne maximálnyChcete sa zbaviť pocitu, že obetujete svoje popoludnie a víkendy, aby sa vám na trávniku nevytvorili hnedožlté splálené kolesá? Získajte viac informácií o riešení inteligentnej záhrady systémom Loxone.

Pin It