romotop 0122.3.2016

Spoločnosť Romotop sa na veľtrhu predstavila predovšetkým kozubovými vložkami HEAT, ktoré sú špeciálne navrhnuté pre nízkoenergetické domy (do 6 kW tepelnej straty). Spoločne s novým radom kachlí NAVIA a EVORA sa môžu pochváliť ešte účinnejším a ekologickejším spaľovaním, ako aj nízkou spotrebou paliva.

V rámci keramických krbových kachlí nás zaujala novinka s názvom NAVIA, ktorá je nástupcom dlhoročnej stálice COTOPAXI, je však posunutá na vyššiu úroveň z technického i dizajnového hľadiska. Návštevníkov veľtrhu pútala svojím atypickým štíhlym oválnym telom, ale aj lákavým detailom vyhotovenia v kombinácii troch materiálov – plech, keramika a kameň. „Zaoblené sklo, ktoré má nadštandardne veľkorysé rozmery, umožňuje veľkoplošné vnímanie ohňa,“ hovorí Tomáš Káňa, vedúci obchodu a marketingu spoločnosti Romotop.

Inováciou úspešných kozubových kachlí EVORA pre zmenu vznikol rad kozubových kachlí LAREDO. Tieto luxusné akumulačné kachle majú takisto oválny tvar a zároveň sa vyznačujú schopnosťou dlhodobo sálať dodatočné teplo.

romotop 02
Keramické krbové kachle NAVIA (vľavo) a LAREDO (vpravo).

romotop 03
Rohové krbové vložky z radu HEAT s deleným (vľavo) a ohýbaným sklom (vpravo).


„Súčasným trendom sú jednoznačne čistý dizajn a čoraz väčšie uplatnenie plechu. Medzi najobľúbenejšie farebné stvárnenia keramických kozubových kachlí patria čierna, lesklá biela a slonová kosť. V ponuke však máme aj extravagatnejšie kúsky, napríklad v žiarivej červenej alebo modrej, ktoré sú ideálne napríklad na chaty,“ dodáva Tomáš Káňa.

romotop 06
V expozícii sme mohli vidieť keramické kozubové kachle v odvážnejších farbách (vľavo), ale aj v decentnej bielej povrchovej úprave (DOLO, vpravo).


text a foto: Anna Salvová

 

 

Pin It