Matejovsky postelna bielizen2

Foto: Matějovský

 

Ako vybrať posteľnú bielizeň, ktorá vás nadchne a splní aj tie najvyššie nároky? Vzhľad je až čerešničkou, základom pohodlného a zdravého spánku je kvalitný a bezpečný materiál. Máme pre vás tipy, ktoré vám výber uľahčia.

 

Už ste uvažovali o kúpe plyšovej posteľnej bielizne, ale váhate s jej zaobstaraním kvôli syntetickému materiálu? Máme pre vás dobrú správu! Objavili sme bavlnenú alternatívu.

Prvá plyšová posteľná bielizeň od Matějovského

S kolekciou velúrovej posteľnej bielizne a prestieradiel značky Matějovský doprajete sebe aj deťom hebké zamatové pohladenie so všetkými benefitmi prírodného bavlneného vlákna. „Velúr je označenie pre rôzne druhy textílií s krátkym vlasom, ktoré sa vyznačujú hebkým povrchom s jemným chĺpkom. Označenie bavlnený mikroplyš používame s cieľom priblížiť povrchovú úpravu velúrovej tkaniny zákazníkom,“ uvádza novinku Martina Matějovská, obchodná riaditeľka českej značky Matějovský.

 

Matejovsky postelna bielizen7

Foto: Matějovský

 

 

Velúrová posteľná bielizeň sa nemusí žehliť a je vhodná predovšetkým na zimné obdobie. Kolekcia velúrovej posteľnej bielizne značky Matějovský spĺňa kritériá medzinárodnej certifikácie Oeko-Tex Standard 100, takže máte záruku, že sa vyspíte nielen v pohodlí, ale taktiež v zdravotne nezávadnom materiáli. „Bavlnený mikroplyš sa stal hitom jesenných nákupov, záujem aj reakcie boli mimoriadne. Preto sme v decembri doplnili zásoby posteľnej bielizne o všetky rozmery, ale aj nové farby,“ dopĺňa Matějovská.

 

 

Matejovsky postelna bielizen6 Matejovsky postelna bielizen

 

Foto: Matějovský

 

Žiarivé a ekologické farby

Kvalita materiálu posteľnej bielizne má zásadný vplyv na pohodlie a zdravý spánok. „Na potlač používame ekologické reaktívne farby, ktoré reagujú s vláknom, prefarbia ho do hĺbky a tým vytvoria veľmi dobré spojenie medzi farbivom a látkou. Tá sa tak ešte viac zušľachtí a farby sú aj po mnohých vypratiach stále rovnako sýte a žiarivé,“ popisuje Matějovská. Tlač reaktívnymi farbami je kvalitnejšia, odolnejšia, ale drahšia. Bežne používané, a pochopiteľne lacnejšie, pigmentové farby látku zafarbia len na povrchu, výsledná potlač má potom sklon blednúť a tvrdnúť.

 

Matejovsky postelna bielizen5

Foto: Matějovský

 

Posteľná bielizeň pre rozprávkový spánok

Bavlnený satén je prírodný materiál vhodný aj na chladné noci. Perfektne sa prispôsobuje teplote ľudského tela, a preto v lete ochladí a v zime príjemne zahreje. „Bavlnený satén vyrábame z vysoko kvalitnej česanej priadze. Ide teda o veľmi jemný, lesklý prírodný materiál. Na prvý pohľad je podobný hodvábu,“ popisuje bavlnenú textíliu Martina Matějovská. Bavlnený satén, aj napriek svojim jedinečným benefitom, bohužiaľ často stojí v tieni nepriaznivej povesti „saténu“ z umelých vlákien, v ktorom si pohodlný a zdravý spánok pravdepodobne nedoprajete. Umelý satén je studený, nepríjemne klzký a takmer nie je schopný absorbovať vlhkosť. Preto sa oplatí venovať pozornosť etiketám, ktoré vám pred kúpou prezradia všetko potrebné, aby ste sa z novej posteľnej bielizne mohli tešiť veľa rokov.

 

Matejovsky postelna bielizen4

Foto: Matějovský

 

Pin It