20.5.2015

 

 

senec gardens 05Ak chcete vedieť, ako sa býva „po škandinávsky" na Slovensku, stačí vyraziť kúsok od hlavného mesta. Na juhovýchodnej hranici mesta Senec, na zelenej lúke s rozlohou 13,6 hektára, vyrástla naozajstná malá Škandinávia – rezidenčný komplex trojpodlažných apartmánových domov, polyfunkčných budov a novostavieb rodinných domov v jednotnom štýle.

 

Rezidenčný areál s názvom Senec Gardens je výsledkom úsilia developerskej spoločnosti NEP Partners, ktorá sa môže pochváliť bohatými skúsenosťami z Veľkej Británie, Švédska i Dánska. Do centra mesta Senec, od ktorého je areál vzdialený 500 metrov, premáva zdarma mestský autobus. Okrem uvedenej linky sú k dispozícii pravidelné prímestské spoje do Bratislavy, v prípade potreby sa však do hlavného mesta dostanete aj autom, a to troma rôznymi trasami vrátane diaľnice.

 

Byty, domy aj pozemky
Po dokončení projektu tu bývanie nájde až 250 rodín. V harmonickom prostredí sú na výber tri typy novostavieb. Exkluzívne troj- a štvorizbové byty na Ružovej ulici sa nachádzajú pri jazierku a poskytujú dokonalý komfort v tehlových domoch s veľkorysými terasami. Cenovo výhodnejšie troj- a dvojizbové byty možno nájsť v polyfunkčných budovách na Tulipánovej ulici. Z rodinných domov sú veľmi obľúbené samostatne stojace troj- a štvorizbové škandinávske bungalovy na Muškátovej ulici v tvare L s predzáhradkou, krytým parkovaním a menšou úžitkovou záhradou ako i priestranné dvojpodlažné rodinné domy s veľkými terasami, samostatným šatníkom a zabudovanou garážou. Okrem novostavieb si však záujemcovia môžu kúpiť pozemok s plochou 520 až 650 m2 v ďalšej časti areálu, ktorá má kompletne vybudovanú infraštruktúru aj s optickými káblami. Pri dodržaní stavebného štýlu projektu Senec Gardens tu vyrástli rodinné domy podľa individuálnych projektov.

 

nep senecgardens 01

 

Všadeprítomná harmónia
Rezidenčnej štvrti dominuje funkčnosť, harmónia a zeleň.Developer dbal najmä na to, aby celkový vzhľad areálu pôsobil štýlovo a ucelene. K dispozícií sú dva vstupy do areálu a všetky komunikácie vo vnútri, či už cesty alebo chodníky, umožňujú bezproblémovú orientáciu a pohyb. Celková architektúra pôsobí typicky seversky až nadčasovo. Na nízkopodlažných budovách v modernom štýle sa snúbia prvky i materiály – čisté línie, oku lahodiace tvary budov, rovné strechy, veľké terasy a lodžie so zaskleným zábradlím. Dominujú svetlé fasádne omietky (biela a bledosivá), veľkoplošné drevené obklady (céder, okuma), ktorým sekundujú kvalitné francúzske okná, resp. veľké nižšie zapustené okná. Dôraz sa kládol aj na to, aby boli medzi jednotlivými bytovými domami primerané vzdialenosti, pričom priestor medzi nimi vhodne doplnili prvky záhradnej architektúry, okrasné i ovocné stromy. Perlou projektu sa stalo vkusne vybudované jazierko s promenádou, osvetlením, lavičkami, dreveným mostíkom a dvoma vodopádmi. Na západnej strane jazierka láka moderné detské ihrisko s drevenými preliezkami a hojdačkami. Deti rezidentov anglická materská škôlka (pobočka skvelej pezinskej Benjamin Preschool) s detskou anglickou knižnicou pre širšiu verejnosť a ešte jedným detským ihriskom. V ďalšej polyfunkčnej budove na rovnakej ulici už čoskoro otvoria rodinnú reštauráciu a päť ďalších prevádzok.

 

senec gardens 02

 

senec gardens 03

 

senec gardens 04

 

senec gardens 07

 

Škandinávske vychytávky

Dispozičné riešenia všetkých novostavieb sú funkčné a premyslené, pričom developer do nich zakomponoval praktické škandinávske „vychytávky". Z materiálov a zariadení treba vyzdvihnúť stavebné materiály (kvalitná tehla Porotherm, tvárnice Ytong a Silka) a certifikované rozvody, samostatné značkové kotly a zásobníky na ohrev vody, rôzne typy úsporného vykurovania a nadštandardné izolácie, vďaka čomu dosahuje bývanie v novostavbách Senec Gardens úsporný štandard. V troj- a štvorizbových domoch nájdete, podobne ako v každom škandinávskom dome, dva vchody – jeden hlavný, vedúci do impozantnejšej predsiene pre návštevy, a druhý pre domácich, smerujúci do technickej miestnosti (tzv. bryggers). Interiérom dominuje svetlo a pastelové farby. Kuchyňa je vždy prepojená s obývačkou, čo prispieva k tomu, aby sa v týchto priestoroch žilo a komunikovalo. Hlavným cieľom architektonického a interiérového riešenia totiž je, aby sa domáci vždy cítili doma uvoľnene a prirodzene.

 

senec gardens 06

 

senec gardens 08 

 

Ďalšie informácie o novostavbách Senec Gardens, mapku areálu i atraktívnu galériu nájdete na stránke www.senec-gardens.sk.

 

text a foto: NEP Partners

 

 

Pin It