13.7.2015

 

 

Svetovou novinkou medzi strešnými skladanými krytinami je samolepiaci 3D šindeľ IKO Cambridge Xtreme 9,5°. Medzi skladanými krytinami ide o jediný materiál svojho druhu, zabezpečujúci vodeodolnosť strechy už pri sklone 9,5°, a to bez nutnosti vytvorenia vodotesného podstrešia.

 

iko cambridge 01

 

Cambridge Xtreme je možné aplikovať na strechy s nízkym sklonom, ale zároveň aj na zvislé steny. Vďaka tomu má šindeľ Cambridge Xtreme najširšie možné využitie od 9,5° do 90° (vrátane). Tento unikátny strešný materiál je odolný voči silným vetrom a vetrom hnanej dažďovej vode. Šindeľ Cambridge Xtreme je laminovaný šindeľ s 3D vzhľadom, určený pre najnáročnejších klientov. Vďaka svojmu jedinečnému vzhľadu sa podobá na šindeľ Cambridge Xpress, ktorý v sebe kombinuje vysokú flexibilitu a architektonickú slobodu s jedinečnou materiálovou odolnosťou. Strecha pokrytá takýmto šindľom je veľmi podobná prírodnej bridlici, resp. tradičným dreveným šindľom, cenovo však ostáva na úrovni kvalitných šindľov. Dve vrstvy šindľa zaručujú výnimočnú mechanickú odolnosť a zároveň flexibilitu. Jeho aplikácia je vďaka nepravidelnému tvaru veľmi jednoduchá a rýchla.

 

iko cambridge 02

 

Ľahšie to ísť nemôže
Strešné šindle Cambridge Xtreme sú dostupné v štyroch exkluzívnych prírodných farbách. Keramizovaný granulát na povrchu zabezpečuje UV ochranu a farebnú stálosť počas celej životnosti. Šindle sú vhodné na nové strechy, ale vďaka svojej nízkej hmotnosti sú obľúbené aj pri renováciách (hmotnosť približne 12kg/m2). Oproti tradičným strešným materiálom vás nečaká dlhý rad zmien, ako sú inštalácia paropriepustnej fólie, latovania, nové klampiarske prvky, vysunutie strešných okien a ich úprava v interiéri. Naplánovanie prác, ktoré súvisiace iba s prekrytím šindľov, je oveľa jednoduchšie a časovo menej náročné ako pri celkovej renovácii. Pri kúpe šindľov vás neprekvapia vysoké ceny jednotlivých tvaroviek, pretože samotné doplnky (hrebenáče, nárožia a pod.) sa vyrábajú zo základného šindľa vyrezávaním.

 

iko cambridge 03

 

Životnosť a garancia

Výrobca na daný produkt poskytuje až 30-ročnú limitovanú záruku a 15-ročnú Platinovú záruku, ktorá v prípade zatekania strechy garantuje opravu strechy a náhradu škody až do výšky 100 percent. Životnosť produktu je až 40 rokov s minimálnymi nárokmi na údržbu.

 

Viac informácií získate na stránke www.cambrigextreme.eu.

 

text a foto: IKO Slovakia

 

 

Pin It