29.3.2017
Spoločnosť Sapeli, ktorá tento rok oslavuje 25. výročie, zostala verná svojej povesti inovátora a opäť sa predstavila so zaujímavými novinkami.

 

sapeli 01

 

V oblasti umelých dekorov patril k „highlightom“ CPL laminát dub hrčový, ktorý si môžete vybrať s kresbou vodorovne, ale aj zvislo. Zaujímavosťou je, že obidva dekory možno použiť aj na dvere s výškou priechodu 272 cm. Doteraz ste si mohli takéto vysoké dvere zadovážiť len vo vyhotovení s dyhou. Dozvedeli sme sa, že vyššie dvere sú medzi ľuďmi čoraz obľúbenejšie a dvere s výškou priechodu 210 cm sa pomaly stávajú štandardom.

 

sapeli 02

 

Sapeli sa stále zameriava aj na celosklenené dvere. Sortiment tentoraz dopĺňajú modely Sapglass s nespočetnými dekormi pieskovania, digitálnej potlače či gravírovania. Ako novinku navyše zaviedli takzvanú keramickú potlač, ktorá umožňuje vytvárať dekory na kvalitatívnej úrovni samotného skla. Keramika sa pri kalení zataví do skla, čím sa prakticky stáva súčasťou skleného povrchu a je oveľa odolnejšia voči poškriabaniu. Ak by ste do zárubne integrovali svetelný LED pásik, môžete dekor veľmi efektne osvetliť.

 

sapeli 03

 

Dozvedeli sme sa, že bezpolodrážkové dvere môžu byť opatrené mechanizmom Stop Aktiv. Ak sa dostanú do určitej polohy, samé sa zatvoria. Od určitého uhla sa zasa automaticky plne otvoria. Obľúbené sú aj rôzne kombinácie prírodných dýh, ktoré ponúkajú napríklad dvere Alegro alebo Tenga – v tých sa dokonca strieda zvislý a vodorovný dyhový dekor.

text a foto: redakcia

Pin It