hobbytec pergola

Foto: Hobbytec

 

Existuje niekoľko druhov prestrešení a systémov, na ktorých sú založené. Prinášame malý slovníček toho podstatného, čo potrebujete vedieť pri ich výbere.

 

Sezónna/celoročná zimná záhrada

Z hľadiska časových možností využitia môžeme zimné záhrady rozdeliť na dve veľké skupiny: sezónne a celoročné. Sezónne (studené) nemajú dostatočne prerušené tepelné mosty, preto nevedia odolať veľmi veľkým zimám. U nás sú však využiteľné väčšinu roka, stačí siahnuť po správnom sálavom ohrievači.

 

hobbytec zimna zahrada

Foto: Hobbytec

 

Celoročné (teplé, temperované) zimné záhrady sú ďalšou plnohodnotnou obytnou miestnosťou, z ktorej môže vzniknúť napríklad efektná obývačka. Existuje široká ponuka rôznych variánt, pričom firma Hobbytec Slovensko ponúka aj viaceré atypické riešenia, respektíve návrh priamo na mieru požiadavkám klienta.

Hliníkový profil

Prečo siahnuť práve po tomto materiáli? Je konštantný, trváci a bezúdržbový. Ideálnou stavbou pre milovníkov prírody a vonkajších aktivít je práve takáto zimná záhrada. „Jej elegancia a funkčné vlastnosti architektonicky obohatia dom a vytvoria dokonalú stavbu pre celú rodinu. Dlhá životnosť a nenáročnosť na údržbu je hlavným rukopisom hliníkového profilu,“ vysvetľuje PhDr. Matúš Manik, konateľ firmy Hobbytec Slovensko.

Posuvné zimné záhrady

Jedna z noviniek na slovenskom trhu. Posuvná zimná záhrada má integrované posuvné steny vyrobené z bezpečnostného skla. Poskytujú výbornú svetelnú priepustnosť, dajú sa doplniť o tienenia a ochrániť tak interiér zimnej záhrady pred prehrievaním. Vďaka hliníkovej konštrukcii je možné prispôsobiť variant úplne na mieru.

Hliníkové pergoly

Sú bezúdržbové, moderné a ich konštrukcia umožňuje ďalšie využitie – môžu poslúžiť ako prístrešok pre auto alebo zastrešenie menšieho záhradného bazéna či vírivky. Niektoré typy pergol z dielne Hobbytec Slovensko umožňujú aj svojpomocnú stavbu. Strešnou krytinou je polykarbonát alebo bezpečnostné sklo.

 

hobbytec pergola polykarbonat

Foto: Hobbytec

 

Bioklimatické pergoly

Bioklimatické pergoly sú vybavané otočnou lamelovou strechou, ktorá chráni pred dažďom a tiež reguluje tienenie a odvetranie prehriateho vzduchu. Pohyblivá lamela, strešná markíza, screenové rolety a ďalšie prvky sú diaľkovo ovládané pre maximálny komfort zákazníka.

 

hobbytec bioklimaticka pergola

Foto: Hobbytec

 

Polykarbonát

Termoplastický materiál využívaný na zastrešenie zimných záhrad a pergol. Vyniká svojimi odolnými vlastnosťami, tepelnou stabilitou, UV filtrom , dlhou životnosťou a jednoduchou údržbou. Svojím dizajnom úspešne nahrádza sklo.

Bezpečnostné sklo

Tento druh skla vydrží veľké nárazy a odolá náročnému počasiu. Preto sa využíva aj ako zastrešenie zimných záhrad či pergol. A pokiaľ predsa len dôjde k jeho rozbitiu, bezpečnostná fólia ktorou je sklo ochránené udrží úlomky v celku. Črepy tak nevypadávajú a nie sú nebezpečné pre okolie.

Hliníkové prístrešky pre auto typizované

Zastrešenie vyrobené z polykarbonátu, ktorý je odolný, pevný, nelámavý, bezpečný, bezúdržbový a chráni pred UV žiarením. Typizované prístrešky pre auto sú k dispozícii v rôznych variantoch: pre jedno či dve autá alebo aj pre radové státie. 

 

hobbytec pristresok auto typizovany

Foto: Hobbytec

 

Hliníkové prístrešky pre auto vlastnej výroby

V porovnaní s murovanou garážou vám prístrešok pre autá na mieru ušetrí prácu aj čas. Konštrukcia prístrešku firmy Hobbytec Slovensko je vyrobená z najkvalitnejšieho hliníka , ktorý je mimoriadne odolný a tým poskytuje dlhú životnosť a bezúdržbovú starostlivosť oproti iným materiálom. 

 

hobbytec pristresok vlastna vyroba

Foto: Hobbytec

 

Tienenie

Zimná záhrada môže byť vybavená tienením spredu i zboku. Veľmi obľúbené sú screenové rolety, ktoré sú vhodné tak pre pergoly, ako aj pre zimné záhrady. Ich systém vytvára optimálne tepelné podmienky v interiéri a zabraňuje prieniku tepla.

Pin It