rastuci nabytok Kids Mayer CZ

Stôl aj stolička dieťaťu pokojne môžu vydržať od štyroch rokov až do maturity. V konečnom dôsledku rastúci nábytok znamená plus nielen finančne, ale – čo je dôležitejšie – aj zo zdravotného hľadiska.

 

Existujú dve možnosti. Buď investovať do detského stola a stoličky viacnásobne počas rastu a vývoja dieťaťa, alebo siahnuť po kvalitnom rastúcom nábytku. V tom druhom prípade bude síce vstupná investícia o čosi vyššia, ale keďže takýto nábytok dokáže slúžiť 15 aj viac rokov, v konečnom dôsledku rodič niekoľkonásobne ušetrí. „Naším sloganom je: investujte do zdravia svojho dieťaťa päť korún denne. Ak to rozpočítame na obdobie od 5 do 18 rokov, vyjde vás to presne toľko,“ hovorí konateľ firmy Mayer CZ Miroslav Ošťádal. 

Správne sedenie podporuje sústredenie aj kreativitu

Firma Mayer CZ je lídrom na trhu strednej a východnej Európy, ich domácimi trhmi sú však práve Česko a Slovensko. S rastúcim nábytkom majú bohaté skúsenosti. Z ich výroby vyjdú ročne tisíce kusov takéhoto nábytku a vlastný vývoj podčiarkuje kvalitu a neustále inovácie. 

„Podstatná je aj zdravotná stránka našich výrobkov. Hoci sme v 90-tych rokoch začínali ako výrobcovia kancelárskych stoličiek, postupne sme sa etablovali aj v segmente detského rastúceho nábytku. Dnes môžem povedať, že naše stoly a stoličky sú špičkové a podporujú správne sedenie a držanie tela, ktorým sa dá predísť viacerým zdravotným problémom,“ pokračuje Miroslav Ošťádal. Správne sedenie okrem iného podporuje sústredenie, rozvíja kreativitu, eliminuje únavu, bolesti hlavy, deformácie chrbtice a mnoho ďalších komplikácií. „Keď bude sedenie správne, prinesie deťom i rodičom zábavu,“ tvrdí konateľ firmy Mayer CZ.

 

 

rastuci nabytok zdrave sedenie dieta  rastuci nabytok zdrave sedenie dospely

 

Vľavo náčrt správneho sedenia dieťaťa, vpravo dospelej osoby.

 

Stoličky rastú zdola nahor i naopak

Rastúce stoličky pritom môžeme rozdeliť do dvoch skupín. Jedálenská stolička rastie s dieťaťom zhora dolu, čiže podnožka im nahrádza podlahu. Naopak, v detskej izbe, pri práci, písaní úloh a podobne je dobré, aby dieťa bolo akoby „ukotvené“ nohami na zemi. Stolička s ním rastie zdola hore. Mení sa teda výška sedáka, pričom dieťa po celý čas sedí správne a zdravo.

Okrem najmodernejšej a kvalitnej ergonómie sú stoličky tohto tradičného českého výrobcu špecifické aj svojou praktickosťou. Majú totiž poťahy AquaClean. Tie sú veľmi odolné proti špine a ľahko udržiavateľné: stačí vlažná voda a mokrá handrička.

 

rastuci nabytok mayer izba

 

Stoličku vám aj prečalúnia

Na výrobky Mayer CZ poskytuje päťročnú záruku. „Reálna životnosť je ale niekoľkonásobne dlhšia,“ hovorí Miroslav Ošťádal. Samozrejmosťou je aj pozáručný servis a ak budete chcieť stoličku použiť napríklad pre druhé dieťa, vo firme ponúkajú aj možnosť prečalúnenia.

Čo sa týka rastúcich stolov, firma Mayer CZ ponúka štyri varianty rozdelené podľa funkčnosti a ceny. Momentálne väčšina zákazníkov preferuje neutrálnu bielu farbu pracovnej dosky, ale v ponuke je aj vzhľad javora. „Každý zákazník si nájde to svoje a so správnym výberom vám radi pomôžu naši predajcovia nielen v Čechách, ale aj na Slovensku, v Poľsku, Pobaltí, Maďarsku či v Bulharsku,“ uzatvára Miroslav Ošťádal.

Pin It