OGNIDOVE Table lamp Cini Nils

Svietidlo Ognidove. Foto: Cini&Nils

 

Jednou z funkcií malých stolných lámp je vytvárať rôzne nálady a atmosféry. V ponuke nábytkových firiem sú čoraz častejšie svietidlá, ktoré sú jednoducho prenosné, vhodné do interiéru aj exteriéru, pričom si ich môžte položiť na zem či zavesiť na konár.

 

Nui mini od Luceplan

Balans, symbióza a interakcia: podstata dizajnu svietidla Nui mini, ktorá je jedným z exteriérovej kolekcie svietidiel Nui od firmy Luceplan, spočíva vo vzťahu medzi dvomi vzájomne prepojenými oválnymi tvarmi, ktoré sa dynamicky dopĺňajú. Lampa, za ktorej dizajnom stojí štúdio Meneghello Paolelli Associati, sa predáva v troch farebných prevedeniach (biela, sivá a piesková). Vrchná časť je vytvorená z priehľadného krištáľu, čím prispieva k vytvoreniu sofistikovanej hry odrazov.

 

NUI MINI LUCEPLAN

 

Foto: Luceplan

 

NUI MINI LUCEPLAN

Foto: Luceplan

 

Knot Battery od Brokis

V kolekcii elegatných závesných svetiel KNOT od dizajnérskeho dua Chiaramonte Marin, sú použité dva výrazne odlišné materiály. Dizajn totiž kombinuje hrubé prírodné vlákno s hladkým, priehľadným fúkaným sklom, čím vyvoláva pozoruhodný kontrast a pôsobivý efekt. Lampy rôznych tvarov a veľkostí akoby boli ťahané robustnými lanami, ktoré cez ne doslova prenikajú. LED žiarovka je citlivo umiestnená vo vrchnej časti, vyrobenej z kovu a svojim tvarom pridáva na plastickosti lampy. Vhodná je do interiéru aj exteriéru, a dostupná je stolná a závesná verzia.

 

KNOT BATTERY BROKIS

 

Foto: Brokis

 

KNOT BATTERY BROKIS

Fade od Plust

Stolnú lampu FADE od dizajnéra Marca Gregoriho je možné ľubovoľne umiestniť do interiéru, aj exteriéru. Rebrovaný povrch podstavca vytvára jedinečnú hru svetla a tieňa, zatiaľ čo špeciálne povrchové úpravy pripomínajú prírodné materiály. Stolná lampa FADE je vďaka magnetickému káblu ľahko dobíjateľná. FADE však nie je len názov svietidla. Je to kolekcia nábytku, ktorá vyniká špeciálnymi povrchovými úpravami, ktoré evokujú prírodné materiály, ako sú kameň a žula. Mäkké línie dodávajú každému kusu nábytku neformálnu eleganciu.

 

FADE Outdoor table lamp Plust

 

Foto: Plust

 

FADE Outdoor table lamp Plust

Foto: Plust

 

Pillow od Roda

Dizajn svietidla Pillow od dizajnéra Gordona Guillaumiera vychádza z vlastností a materiálov vankúša. Jeho vrchná sieťová, ľahká a takmer priehľadná časť zachytáva svetlo vyžarované spodnou štíhlou základňou z teakového dreva. Lampa sa nabíja napájacím káblom, a zapína a ladí sa pomocou dotykového ovládania alebo prostredníctvom aplikácie. Keďže jeho intenzita sa dá jednoducho nastaviť a svietidlo je možné voľne postaviť na stôl alebo zavesiť na konár stromu, dokáže vytvárať rôznu emocionálnu atmosféru.

 

PILLOW RODA

 

Foto: Roda

 

PILLOW RODA

Foto: Roda

 

Ognidove od Cini&Nils

Bezdrôtové atmosférické svietidlo Ognidove s dotykovým stmievačom od dizajnérov Giancarlo Leone a Luta Bettonica je určené na vnútorné alebo vonkajšie použitie, na relaxáciu, čítanie, no zároveň môže hrať úlohu len ako dizajnový doplnok. Pozostáva z troch častí, tela svietidla, vázy a podstavca, ktorých vzhľad a farebné varianty je možné ľubovoľne skombinovať. K svietidlu patrí aj subtílna váza, ktorá z lampy vytvorí dizajnový prvok na romantickú večeru alebo vianočnú dekoráciu.

 

OGNIDOVE Table lamp Cini Nils

Foto: Cini&Nils

 

Pin It