spalna obliecky stolik

Foto: Pixel-Shot / Shutterstock.com

 

Zo všetkých miestností veľa ľudí najviac „fláka“ zariaďovanie spálne. Argumentujú to tým, že sa do nej predsa chodia „len“ vyspať. A čo okamihy pred spaním, či po prebudení? Aj počas nich by sme sa predsa mali v spálni cítiť dobre a útulne. Ako si teda spálňu zútulniť?

 

Základom je upratať a opraviť čo treba

Naše tipy na útulnú spálňu začneme tým, čo je v spálni prvoradé. Je to poriadok. Možno vám to príde zvláštne, ale skúste sa zamyslieť nad tým, či aj vy náhodou spálňu okrem spánku nevyužívate aj na skladovanie nepotrebných vecí. To by ste však robiť nemali. Do spálne žiadne „haraburdy“ nepatria. Samozrejme, poriadok je dôležitý aj z hľadiska upratovania, keďže napríklad vrstva prachu môže mať negatívny vplyv na zdravie a teda aj na komfort pri spaní.

Keď ste si už v spálni upratali, nasleduje opravovanie poškodeného zariadenia. Nábytok sa časom opotrebuje, to je samozrejmé, ale často stačí zobrať do ruky skrutkovač a za pár minút je všetko ako nové. A hneď sa budete v spálni cítiť lepšie.

Doteraz sme upratovali a opravovali, ale teraz už začneme aj niečo kupovať. Nemusíte však robiť veľké investície na to, aby ste si zútulnili spálňu. Dokážu to aj detaily ako nové posteľné obliečky, či praktický prehoz na posteľ.

Toaletný stolík a aj rôzne dekorácie môžu byť tým, čo ešte vašej spálni chýba

Ďalší tip je určený pre ženy. Dámy, nesnívali ste nikdy o krásnom toaletnom stolíku? Spálňa je ideálnou miestnosťou, v ktorej si vďaka toaletnému stolíku môžete vytvoriť „kútik“ na každodenné skrášľovanie.

Často sa hovorí, že krása spočíva v detailoch. My by sme povedali, že aj útulnosť spočíva v detailoch. V neposlednom rade preto môžete pre útulnejšiu spálňu využiť rôzne vkusné dekorácie, ktoré sú často tým, čo spraví vašu spálňu naozaj dokonalou.

Pin It