Chodiť v práci v papučiach a pracovať z domu je pohodlné a efektívne, no v týchto časoch u mnohých z vás aj nevyhnutné. Ako si spríjemniť prostredie homeofficu a napriek tomu dodržať účelnosť pracoviska?

 

 workstation desk ogi w mdd 2 2

 

Ešte pred dvoma týždňami dochádzalo do kancelárií 10 – 30 percent pracovníkov, odhadol to Gabriel Galgóci, predseda Fóra centier podnikových služieb Americkej obchodnej komory, ktorý zastupuje centrá zdieľaných služieb a celkovo združuje 30 firiem, v ktorých pracuje 32-tisíc zamestnancov. Vzniknutá situácia vyžaduje, aby čo najväčší počet zamestnancov nechodilo do práce a aby pracovali zo svojich domovov.

 

workstation desk ogi w mdd 3 1


Napriek tomu, že flexibilná práca z domu so sebou prináša množstvo výhod, je treba spomenúť aj odvrátenú stranu mince. Až štvrtina zamestnancov, ktorí pracujú týmto spôsobom majú problém oddeliť pracovný čas od ich súkromného, vyplýva to z každoročnej správy o práci na diaľku spoločnosti Buffer. Homeoffice nie je pre každého, preto je potrebné nadstaviť si pravidlá, ktoré budú u vás doma, a vo vašej novej kancelárií, platiť. Nedovoľte, aby sa priestory, v ktorých si vychutnávate svoju kávu alebo dobrý obed zmenili na stresové pracovne s pobytom na sociálnych sieťach alebo s notebookom na kolenách. Preto je veľmi dôležitý priestor, v ktorom prácu vykonávate.

 

workstation desk ogi w mdd 3

 

Homeoffice a ergonómia
Zaobstarajte si do vašej homeoffice pracovné stoly so štýlovými drevenými nohami spolu s elektricky výškovo nastaviteľnými podnožami, ktoré sa dajú zdvihnúť do výšky pri práci po stojačky. Pri výbere pracovnej dosky máte na výber. Buď si vyberiete základné dosky v daných rozmeroch a farbách, alebo dosky s ergonomickou hranou Ergoline®, ktorá je v ponuke iba od JCdesign, nakoľko majú registrovaný dizajn hrany. Hrana je špecifická v tom, že je tvarovaná pre komfortné opieranie pre predlaktia pri práci s PC a teda je veľmi pohodlná. Mierny výrez v strede dosky umožňuje ľahší prístup k predmetom na stole. Pracovné dosky sa môžu vybaviť aj bezdrôtovými nabíjačkami pre mobilné telefóny alebo pre smarthodinky. Na stoloch je možnosť integrovať štýlové priechodky pre káble aj pre kompletný káblový manažment.

 

workstation desk ogi w mdd 4 1

 

acoustic pods hana mdd 23K stolom patria funkčné a zároveň štýlové výškovo nastaviteľné stoličky (môžu byť vyhotovené v mnohých variantách počnúc od typu materiálu, širokou škálou farieb, končiac rôznymi špecifickými výbavami ako napríklad prispôsobené opierky, typy podnoží atď).

Homeoffice sa dá zariadiť aj tak, že bude zahŕňať iba sedenie (pouf) s pridaným stolíkom pre PC. Stolík môže byť tak prisunutý napríklad k sedačke alebo ku domácemu kreslu a vy tak kedykoľvek môžete svoju pracovňu zatvoriť.

 

Viac o produktoch nájdete na: JCdesign

 Snímka obrazovky z 2020 04 14 12 41 55

 

 

 

 

 

Prečítajte si tiež:

Prečo je stolička najhorší ľudský vynález?

dreamstime xs 10826394

Pin It