text a foto Daikin

Čoraz viac domácností využíva na vykurovanie tepelné čerpadlá ako úspornú a ekologickú alternatívu k tradičným vykurovacím systémom. Vďaka štátnemu príspevku a Daikin dotácii si ich teraz môžete zaobstarať za veľmi priaznivú cenu.

Daikin Altherma 3

 

Tepelné čerpadlá pracujú na princípe získavania voľne dostupného tepla z okolitého prostredia; to následne odovzdávajú vykurovacej sústave – radiátorom alebo podlahovému kúreniu, resp. ho využívajú na ohrev pitnej vody. Na rozdiel od tradičných kotlov dokážu v lete vyrábať studenú vodu na chladenie domácnosti. Počas celého roka tak udržiavajú ideálnu klímu, čím sa stávajú komplexným riešením pre komfortné bývanie.

Pri inštalácii tepelného čerpadla treba rátať s vyššou vstupnou investíciou. Tá sa však pri dobre premyslenom projekte a vhodne zvolenej technológii vráti už v priebehu prvých piatich rokov.  Čas potrebný na návratnosť prostriedkov investovaných do nákupu a inštalácie tepelného čerpadla je možné výrazne skrátiť v rámci projektu Zelená domácnostiam. Pri tepelných čerpadlách je maximálna výška podpory 3 700 eur. S dotáciou sa tak vstupná investícia pohybuje na úrovni nákladov potrebných na obstaranie plynového kotla. Podpora na tepelné čerpadlo je určená nielen pre nízkoenergetické novostavby, ale aj pre staršie rekonštruované domy.

DAIKIN DOTÁCIA

Okrem štátneho príspevku môžete túto zimu získať aj Daikin dotáciu vo výške 500 eur. Tepelné čerpadlá Daikin sa tak stávajú ešte ekonomickejším riešením. Vďaka 350-tisíc predaným jednotkám je Daikin Altherma najpredávanejším tepelným čerpadlom na európskom trhu. Predstavuje moderné, vysoko spoľahlivé, používateľsky prístupné a mimoriadne úsporné riešenie v oblasti vykurovania a prípravy teplej úžitkovej  vody v domácnostiach. V závislosti od modelu a vonkajších podmienok dodá tepelné čerpadlo až 4 kWh využiteľného tepla na každú kWh elektrickej energie, ktorú spotrebujete. To znamená, že približne 75 percent tepla produkuje úplne zadarmo.

 

PREDĹŽENÁ ZÁRUKA SO SLUŽBOU STAND BY ME

Inštaláciou tepelného čerpadla sa starostlivosť spoločnosti Daikin nekončí. Svojim zákazníkom ponúka kvalitnú údržbu a servis prostredníctvom portálu Stand By Me, kde sú zhromaždené informácie o zakúpených jednotkách, kontakty na servisných partnerov a ďalšie dôležité informácie. Súčasťou je aj história opráv a servisných úkonov, ku ktorej majú zamestnanci realizačnej firmy neustály prístup. Tým je zabezpečená dokonalá profesionálna pomoc aj v prípade neočakávaných problémov. Zároveň tu môžete spravovať všetky záležitosti týkajúce sa záruk. Tie sú štandardne poskytované na tri roky od dodania jednotky. Registráciou sa záruka na zariadenie predĺži o ďalšie dva roky.  

www.altherma.sk

16. 02. 2018

Pin It