text a foto Vegas

V súčasnosti máme vo všetkom na výber. Od jedla, cez rôzne oblečenie až po výbavu domu. Mohlo by sa zdať, že je to veľká výhoda, ale niekedy nás z toho iba rozbolí chrbát. Výber matraca je totiž vec, ktorá má vplyv na naše zdravie, a preto treba uvážiť viacero faktorov. Je nám jasné, že človek nemôže byť odborníkom na všetko, preto sme sa s odborníkmi špičkových matracov Vegas pozhovárali o tom, čo nám môže pri výbere pomôcť.

 

Kvalitný matrac je vyrobený z kvalitných materiálov

Jednoducho, skúste matrac zodvihnúť. Kvalitné peny majú totiž vyššiu hustotu, čo značí, že matrac by mal byť ťažší. Pri tzv. taštičkových matracoch je to o niečo zložitejšie. Aj tu však platí, že vyššia hustota pružín je znakom vyššej kvality.

Dlhšia záruka kvalitným matracom neprekáža

Na dobré matrace sa predajca neobáva dať dlhšiu záruku, lebo vie, že vydržia. Nie je to však pravidlom; aj tu platí, trikrát meraj a raz strihaj. Stáva sa totiž, že pri matraci uvidíte záruku päť rokov, ale nedozviete sa jej podmienky. Až neskôr zistíte, že záruka má ešte drobné pravidlá, ktoré ju úplne obmedzujú, takže stráca zmysel. Dobrý predajca je transparentný a nepotrebuje sa skrývať za „drobné písmenká“. Matrace Vegas napríklad ponúkajú až 25-ročnú záruku na všetky typy pružín a na samotné matrace je záruka tri roky. Všetky informácie sú k dispozícii aj na webe alebo priamo v predajni.

Poťah matraca je pevný a hustý

Kvalitný poťah odlíšite od toho lacného už na prvý pohľad. Jednoducho vyzerá lepšie. Samozrejme, pokojne sa ho aj dotknite, jeho povrch bude určite príjemnejší.

 

 

Kvalitný matrac o sebe poskytne všetky informácie

Všeobecne platí, že ak máte matrac vyrobený z európskych komponentov, viete, čo kupujete. Vo Východnej Ázii takmer neexistujú zákony chrániace životné prostredie a pracovné podmienky sú neporovnateľne horšie ako u nás. Môže sa však stať, že matrac bol vyrobený mimo Európy a aj tak má nálepku tohto kontinentu. Výrobcovia tiež často používajú lacné a nekvalitné komponenty, ktoré nakúpia v zahraničí. Všetky potrebné informácie by mali byť uvedené. Ak ich neviete nájsť, je možné, že ich predávajúci zamlčiava naschvál. V prípade značky Vegas je reč o matracoch, ktoré majú niekoľko certifikátov kvality a vyrábajú sa z európskych materiálov, čo si kupujúci opäť veľmi ľahko vyhľadá na webe alebo v predajni. A keď sme už v nej, mali by vás vítať kvalitní predajcovia, ktorí vedia poskytnúť všetky potrebné informácie a nájsť pre vás ten najvhodnejší matrac. V predajniach Vegas sú vám k dispozícii vyškolení pracovníci po celom Slovensku. Bez úsmevu neodídete.

 

Pin It