Bratislava Design Week je najväčší medzinárodný festival súčasného dizajnu na Slovensku, ktorý môžete tento týždeň navštíviť. Event, ktorý organizátori nazývajú Fashion situácia, prepája odevný dizajn, live dj set a výstavnú architektúru, navrhnutú len pre toto podujatie. Event nadväzuje na tému celého festivalu, ktorým je IDENTITA a vzniká v spolupráci s agentúrou Elite Model Management. V gotickom Kostole Klarisky sa počas neho predstavia mladá slovenská odevná dizajnérka Terézia Feňovčíková, víťazka kategórie Objav BADW Awards 2017 a prvý krát na Slovensku aj etablovaná česká odevná dizajnérka Hana Zárubová. Architektúru, ktorá pracuje najmä so svetlom, navrhla dizajnérka Andrea Ďurianová v spolupráci s NOISVIZION. Live DJ SET bude v podaní Jimmiho P.

 

 FB event1 1280x670

 

 

Hana Zárubová Patrí medzi najrešpektovanejšie české odevné dizajnérky. Jej tvorba sa vyznačuje veľmi premyslenými, až architektonickými strihmi, minimalistickou farebnosťou, funkčnosťou a sofistikovanou výslednou formou. Heslo jej ateliéru je menej masovosti, viac individuality. Hana Zárubová získala už 2 x ocenenie Odevný dizajnér roka v súťaži Czech Grand Design a to v roku 2010 a v roku 2012.

 

 3 1170x878

 

 

Terézia Feňovčíková Terézia Feňovčíková, absolventka odevného dizajnu na VŠVU, predstaví kolekciu ONEHAN, ktorá vychádza z ocenenej kolekcie HANBOK. Špecifikom kolekcie nie je len 3D forma vybudovaná stenami trojuholníkov, ale ich spätný posun do plochy. Strihové riešenie jednotlivých prvkov ukazuje vo viacerých variantoch. 

 

 

concrete lcda

 

 

Novinkou v tomto roku je vytvorenie DIZAJN DISTRIKTU v Starom meste. Prihlásení dizajnéri a dizajnérske štúdia a výrobci v OPEN CALL predstavia svoje inštalácie na viacerých aj netradičných adresách. V priestore Bless na Medenej ulici, v Ateliéri 13 na Panskej ulici, v Galérii Univerzitnej knižnice na Michalskej ulici, v kníhkupectve a galéri Art Books Coffe na Baštovej ulici, v galérii Medium na Hviezdoslavovom námestí, ale aj v kvetinárstve na Medenej, v bývalej zmrzlinárni na Michalskej ul., v prejazde budovy VŠVU na Hviezdoslavovom námestí či vo výkladoch OD DUNAJ. Návštevníci dostanú mapu a môžu putovať za dizajnom.

 

 Text a foto: BADW

 

 

 

 

 

 

 

Pin It