text Inéz Búci foto SvetelneStropy.sk

Vedeli ste, že umelé svetlo ovplyvňuje nielen vzhľad interiéru, ale aj naše zdravie a psychickú pohodu? Odborníci na svetelnú techniku, Ing. Zlatko Balaš a Ing. Róbert Naništa, zaujali prístupom individuálneho riešenia zdravého osvetlenia na mieru. 

 

SvetelneStropy2018 5

 

Akú chybu najčastejšie robia ľudia pri výbere svietidiel do domácnosti?

Pri novostavbe alebo rekonštrukcii často neriešia osvetlenie komplexne. Zásadná chyba je, keď výber svietidiel príde na rad až po dokončení stavebného interiéru. Nie je správne vyberať svietidlá ako doplnky interiéru len s ohľadom na dizajn. Nevhodne zvolené umelé svetlo v konečnom dôsledku pokazí celkový dojem aj z pekne zariadeného interiéru.

 

Ako pristupujete k návrhu osvetlenia vy?

Návrh osvetlenia sa netýka len výberu svietidiel. Snažíme sa zladiť osvetlenie s interiérom tak, aby sme dokonalo zvýraznili kľúčové materiály a detaily, a zároveň dosiahli optimálnu svetelnú pohodu. Ku každému klientovi pristupujeme individuálne, rešpektujeme jeho predstavu, štýl interiéru a podporujeme požadovanú atmosféru. Na prvom mieste je u nás kvalitné zdravé osvetlenie s dostatočnou intenzitou a rovnomernosťou osvetlenia.

 

SvetelneStropy2018 1

 

Čo znamená zdravé osvetlenie?

Najzdravšie svetlo je prirodzené denné osvetlenie. S dnešnými technológiami sa mu vieme priblížiť aj v interiéri. Ide o plnospektrálne difúzne svetlo, ktoré pôsobí pozitívne na fyzické a duševné zdravie. Zlepšuje ostrosť videnia, zvyšuje koncentráciu, pričom znižuje únavu očí. Jeho optimálny index podania farieb – Ra (CRI) – sa pohybuje v hodnotách nad 90. Denné svetlo má svoju prirodzenú dynamiku, ktorá sa v priebehu dňa mení. Pomocou LED technológie a inteligentného riadenia ju už dokážeme vytvoriť aj v interiéri.

Teplotu a intenzitu bieleho svetla prispôsobujeme účelu použitia. Napríklad v obývačke odporúčame voliť teplé biele svetlo, od 2 700 K do maximálne 3 300 K, ktoré nielen zútulní priestor, ale napomáha aj uvoľneniu tela po pracovnom dni a spusteniu vnútorných regeneračných procesov.

 

SvetelneStropy2018 15

 

Aké svietidlá ponúkate pod vašou značkou Svetelné stropy.sk?

Svetelné riešenia na mieru si vyžiadali aj nový typ svietidiel, ktoré na trhu chýbali. Preto sme založili značku Svetelné stropy.sk a začali vyrábať LED svietidlá, ktoré spĺňajú tie najvyššie požiadavky na zdravé osvetlenie pri minimálnej spotrebe energie. Ako difúzor používame značkovú membránu Barrisol s vynikajúcimi svetelno-technickými vlastnosťami. Vďaka jej nízkej hmotnosti dokážeme vyrobiť svetelný strop aj na celú plochu stropu, ale prispôsobí sa aj dizajnovému svietidlu akéhokoľvek tvaru. Ponúkame absolútnu voľnosť vo výbere tvaru, veľkosti aj povrchovej úpravy svietidla. Pre lepšiu predstavu o neuveriteľných možnostiach, ktoré dnes ponúka moderná svetelná technika, sa príďte pozrieť k nám do showroomu v Bratislave. Nájdete nás v priestoroch obchodného centra LIGHTPARK na 1. poschodí. S radosťou vám ich predvedieme.

 

www.SvetelneStropy.sk

Pin It