Havarijné poistenie je dobrovoľné poistenie motorových vozidiel, ktoré kryje škody na vlastnom aute. Keď niekto spôsobí škodu vám, bude vám vyplatená z povinného zmluvného poistenia toho, kto škodu spôsobil, pokiaľ je vinník známy. Ak nie je známy alebo ste si škodu spôsobili sami, potrebujete havarijné poistenie.

 

Čo zabezpečuje havarijné poistenie? Kryje škodu na Vašom vozidle. Havária, odcudzenie vozidla, poškodenie po živelných katastrofách, stret so zvieraťom či poškodenie pádom nejakého predmetu. V tom prípade ste krytí pri búrke, krupobití, páde stromu počas víchrica a podobne. Toto Vám PZP nepokryje.

 

havarijne poistenie sportove auto prijazdova cesta stavebnictvo byvanie

 

Ak chcete mať pokoj a mať zaistené všetky možné riziká, potom je pre vás najlepším variantom tzv. all-risk poistenie. Poisťovne medzi sebou navzájom súperia a ponúkajú rôzne balíčky.

Havarijné poistenie z domu

Ak sa rozhodnete, že havarijná poistka sa vám zíde, nemusíte nikam chodiť. Všetko nájdete na jednom mieste. Zmluva, ktorá vám príde na mail slúži na kontrolu a podpisujete ju až uhradením poplatku. Ak sa stane, že ste vám niečo nesedí, nemusíte nič riešiť. Zmluvu nezaplatíte a v tom prípade vám nevzniká žiadna povinnosť.

 

 

havarijne poistenie jazda autom dialnica povinne zmluvne poistenie stavebnictvo byvanie

 

Ak poisťujete staršie vozidlo, poisťovňa môže vyžadovať fotografiu vozidla alebo bezplatnú prehliadku. Pri novom vozidle musíte doložiť dokumentáciu o nákupe vozidla. Každá poisťovňa má svoje podmienky, ale s novým vozidlom na žiadnu prehliadku nemusíte ísť.

Cena

Pri cene havarijného poistenia sa berú do úvahy podobné parametre ako pri PZP. Vplýva na to typ vozidla, výška spoluúčasti, suma, na ktorú je vozidlo poistené, dĺžka bezškodového priebehu a riziká, ktoré má havarijné poistenie kryť. Poistené môžete mať auto len proti krádeži, ale aj na všetky možné veci naraz. V tomto máte slobodu a je len na vás, čo vyhodnotíte za riziko.

Na cenu pozerá každý. Aj v tomto vám pomôžeme. Po zadaní potrebných údajov dostanete ponuku z viacerých poisťovní a je len na vás, ktorú si vyberiete. 

 

 

 

Viac sa dozviete na: https://www.klik.sk/

 

 

 

 

Pin It