Odrezky, ktoré už značka nevyužije pri výrobe stoličiek, pretvorilo nemecké dizajnérske štúdio Büro Famos na minimalistický vešiak v tvare hviezdy. Načrtli tak ďalší možný smer udržateľnej produkcie.

 

 

Hanna Litwin a Romina Heide z berlínskeho dizajnérskeho štúdia pracovali primárne na myšlienke jednoduchého produktu z malého počtu drevených častí. „Nijako sme zámerne nešli po módnom smere ekológie. Pri vývoji produktu sme si však všimli, že v tóne sú časti kvalitného bukového a dubového dreva, ktoré sa už nedajú spracovať na stoličky, ale sú ideálne práve pre náš produkt,“ približuje Hana prvotné úvahy o tomto modeli.

 

ezgif 6 0266c9a135c5


„Peknú myšlienku ďalšieho spracovania odrezkov z výroby potom doplnilo ešte aj balenie produktu. Krabice sú vyrezávané z kartónov, v ktorých sú balené dodávané stoličky. Zákazníci si môžu objednať odvoz týchto materiálov po vybalení nábytku a kartóny sú v tom prípade takmer ako nové. Krabice na vešiaky sú navyše kompletované v chránenej dielni, ktorá sa nachádza priamo v areáli firmy,“ opisuje ďalší spoločenský presah výrobku Romina.

Minimalistický dizajn navyše poskytuje celý rad možných využití: vešiak môžete umiestniť jednotlivo, či v rade alebo ich skombinovať v rôznych farebných prevedeniach v PANTONE odtieňoch. Jednoduchý dizajn priamo nabáda ku hravým kombináciám, uzatvára nekonečné možnosti vešiaku Hanna.

 

9

 

Všetko sa dá spáliť alebo pretvoriť na radosť. Tak šup s ním na stenu. Vešiak bude oficiálne predstavený na veľtrhu imm Cologne 13. 1. 2020.

 

Text: ton.eu

Pin It