Prevencia a imunita sa v dnešnej dobe ukazujú ako jeden z najdôležitejších faktorov v boji proti rôznym vírusom, konkrétne aj proti súčasnému koronavírusu. Kúpeľné zariadenie Spa Aphrodite Rajecké Teplice je jednoznačne skvelým miestom oddychu, relaxu a načerpania novej pozitívnej energie. A na spomínanú prevenciu a imunitu v boji proti vírusom majú blahodarný vplyv práve termálne liečivé vody, procedúry, terapie a najmä saunovanie.

Upozorňujeme, že kúpele Spa Aphrodite sú opäť otvorené pre denných návštevníkov. Klienti môžu znova využívať termálne liečivé pramene, terapie, sauny a masáže. Naše kúpele môžete navštíviť, či už na dvoj- alebo trojhodinový vstup do spa, alebo sa ubytovať a užívať si množstvo našich služieb.

 

Balneo prospieva

U nás môžu klienti využívať termálnu liečivú vodu vo forme celého radu liečebných procedúr – vodoliečby, balneoterapie, hydromasážnych, perličkových, termálnych rajecke teplice1alebo uhličitých vaňových kúpeľov. Účinok kúpeľa spočíva v zmiernení bolestí pohybového systému, relaxácii svalstva, zlepšení prekrvenia a metabolizmu svalov, šliach a kĺbov, drenáži lymfatického systému, ale aj detoxikácii a rovnako aktivácii potrebnej imunity. Balneologické stredisko je vybavené najmodernejšími diagnostickými a terapeutickými prístrojmi a ponúka celý rad procedúr liečebného, relaxačného a skrášľujúceho charakteru. V úžasnom rezorte Spa Aphrodite sa nachádza komplex bazénov, sáun a vodoliečebných terapií, Kneippov chodník, infrasauna, relaxačné miestnosti, suché sauny, Kelo sauna, reflexný chodník, slaný horúci bazén, studený naturálny bazén, ale aj oddychové vonkajšie zóny pre helioterapiu a muzikoterapiu.

Okrem blahodarných účinkov na zmiernenie svalového napätia, bolesti a psychickej relaxácie, spôsobia termálne liečivé pramene pri teplote kúpeľa 38 °C prehriatie jadra organizmu na teplotu 37,5 °C, ktorá podobne ako zvýšená teplota likviduje mikróby v organizme. Nehovoriac o tom, že saunovanie rovnako významným spôsobom znižuje pravdepodobnosť nakazenia. Výskumy popredných svetových odborníkov preukázali, že ľudia, ktorí sa saunujú aspoň dvakrát týždenne, sú o polovicu menej ohrození chrípkovými vírusmi.

 

Bezpečnosť je prvoradá
Spoločnosť Slovenské liečebné kúpele Rajecké Teplice kladie veľký dôraz na zdravie a bezpečnosť svojich klientov a zamestnancov.
Vzhľadom na to, že ide o zdravotnícke zariadenie, funguje pod neustálym dohľadom lekárov a ďalšieho zdravotného personálu. Spoločnosť zároveň prijala komplex opatrení v zmysle odporúčania Úradu verejného zdravotníctva SR v rámci všeobecných preventívnych ochranných opatrení.

 

kupele spa rajecke teplice

 

 

 

 

 

text a foto Spa Aphrodite

 

 

Pin It