Rezidencia Sacre Coeur 2 sa stala v priebehu posledných rokov projektom, ktorý si v Českej republike vyslúžil uznanie odbornej poroty v nejednej súťaži. Architekti ju totiž situovali priamo nad strahovský tunel v mestskej časti Praha 5 – Smíchov, A hoci bol projekt oficiálne dokončený v roku 2016, náročnosť jeho realizácie preukázala, že kvalitné stavebné materiály sú základom bývania za každých okolností. Aj v prípade, že sa jedná o bývanie v penthousoch.

 

Penthousy nachádzajúce sa na šiestom poschodí bytového komplexu Sacre Coeur 2 sa pýšia predovšetkým nevídaným množstvom priestoru. Výhľad zo strešných terás ponúka obyvateľom týchto prémiových bytových jednotiek celé mesto ako na dlani. Lenže v dôsledku zasadenia celého komplexu dvoch polyfunkčných domov do frekventovanej mestskej časti s dôležitou cestnou komunikáciou, nachádzajúcou sa priamo pod bytmi, bolo nevyhnutné dbať na správny výber stavebných materiálov. A to predovšetkým preto, aby sa hluk a vibrácie prenášané z podzemnej konštrukcie strahovského automobilového tunela eliminovali čo najviac.

 

heluz aku l murovane priecky loftovy apartman penthouse sacre coeur praha toptrendy

 Foto: SATPO/Heluz

 

Práve priestory penthousov s nadštandardnou svetlou výškou boli pritom azda najkritickejším prvkom celého projektu. Ich obvodové múry boli preto vymurované tehlami z radu Heluz AKU, ktoré majú v porovnaní bežnými dutinovými tehlami omnoho lepšiu tepelnú akumuláciu. Masívnejšia konštrukcia tehlových blokov Heluz AKU zas umožnila bezproblémové kotvenie ďalších vrstiev fasády. Túto konštrukciu tvorí dodatočná tepelná izolácia z minerálnych dosiek a ľahký montovaný systém na nosnom rošte.

 

heluz aku murovane priecky vystavba sacre coeur praha toptrendyFoto: SATPO/Heluz

 

Rovnaký rad tehál z radu Heluz AKU bol využitý aj pri výstavbe medzibytových priečok. V porovnaní s inými tehlovými blokmi majú tieto tehly nižšiu mieru vyľahčenia dutinami, hustejšie mriežkovanie a sú určené na miesto zvýšenými nárokmi na zvukovú izoláciu. Tehly sa pri stavbe kombinovali s vápennocementovou maltou.

 

 

heluz aku murovane priecky priestory sacre coeur praha toptrendy

 Foto: SATPO/Heluz

 

Vzhľadom na to, že murivo z tehál Heluz využité dokonca aj na obmurovky inštalačných šachiet a individuálne úpravy dispozícií penthousov a loftov, v závislosti od individuálnych požiadavok ich budúcich majiteľov, dokazuje to, nakoľko variabilný a univerzálny môže byť správne zvolený stavebný systém. A to ako pri výstavbe rodinných domov, tak aj náročných bytových komplexov náročných na akustické požiadavky.

 

 

www.heluz.cz

Pin It