Penthouse 2in1 v Ľvove prešiel výraznou rekonštrukciou. Architekti zo štúdia O.M. Shumelda sa postarali o to, aby bol jeho majiteľ v dostatočne presvetlenom byte, bez ohľadu na to, v ktorej časti sa bude nachádzať.

 

Najväčším zásahom do pôvodnej dispozície bolo predovšetkým odstránenie veľkej porcie stropnej konštrukcie, ktorá ustúpila na úkor presvetlenia celého priestoru. Aj vďaka takémuto výraznému zväčšeniu svetlej výšky priestoru je panoramatický výhľad na mesto, viditeľný dokonca aj z kúpeľne, mimoriadne pôsobivý. Najväčšiu úžitkovú plochu na prízemí zaberá kuchyňa s jedálňou prepojená a obývacím priestorom, ktoré boli v pôvodnom pláne oddelené polpriečkou.

 

 lviv penthouse 2 v 1 kuchyna prepokjena s obyvackou otvoreny podorys vyburane priecky stavebnictvo byvanie

  FOTO: Ross a Hellen

 

Väčšinu z priečok nahradili architekti sklenými stenami, čím sa svetlo dostáva do všetkých častí obidvoch podlaží. Zaujímavú funkciu nadobúda sklená stena oddeľujúca átrium od spálne. Funguje totiž ako pomyselná obrazovka domáceho kina, pozostávajúceho z nadrozmerného projekčného pásma, vyveseného niekoľko metrov nad jedálňou.

 

 

lviv penthouse dispozicne riesenie domu stavebnictvo byvanie

  FOTO: Ross a Hellen

 

 

Podobne ako spodné podlažie, otvorili architekti aj priestory vo vrchnej časti penthousu. "Mali sme za úlohu vytvoriť priestorný domov s pohodovou atmosférou, čo sme dosiahli práve tým, že sme nechali odstrániť časť stropnej konštrukcie," pripomínajú. Minimalistická, monochromatická schéma v interiéri im pomohla sústrediť sa na formálne stvárnenie interiéru. 

 

 lviv penthouse 2 v 1 sklena priecka dvojposchodovy apartman stavebnictvo byvanie

  FOTO: Ross a Hellen

 

 

Byt 2 v 1 je vzhľadom na svoju rozlohu naozaj znásobením toho, čo ponúkala jeho pôvodná dispozícia. Inšpiráciou pri rekonštrukcii boli záujmy klienta. Domov slobodného muža so záľubou v cestovaní sa stal miestom, v ktorom je dostatok slobody aj odvážnych riešení.

 

 

 

Pin It