shutterstock 1038126178

Zdroj obrázka: izkes / Shutterstock.com

Dostávate sa so stavbou rodinného domu či rekonštrukciou bytu do finálnej fázy a premýšľate, čo všetko vás čaká a neminie? Pre úspešný priebeh dokončenia nového domova je dôležitá súhra medzi hrubou stavbou a veľkými kusmi nábytku. Medzi veľké kusy nábytku určite môžeme zaradiť napríklad obývacie steny či sedacie súpravy. Je fajn si vopred naplánovať ako a kam tieto nábytky umiestnite. Uľahčia vám to samotné dokončovacie práce.

Obývacia stena je dôležitá

Samozrejme, dôležitý je každý kus nábytku či každý spotrebič, no obývacie steny majú v rámci zariadenia domácnosti svoju špecifickú úlohu. Tvorí totiž kľúčovú zložku obývacej miestnosti, kde budete tráviť dosť času pri oddychu či pri prijímaní rôznych návštev. Rovnako predstavuje určitý zásah do miestnosti, preto je vhodné ideálne ešte pri plánovaní stavebných úprav rozmýšľať aj nad voľbou obývacej steny.

Rôzne materiály

Dôležité sú samozrejme aj použité materiály. Pri obývacích stenách sa často používajú rôzne farebné kombinácie dubu a laminátu, no závisí to od konkrétnej obývacej steny a konkrétneho vyhotovenia. Výber obývacej steny by ste nemali zanedbať, pretože udáva tón pre celú obývačku. Akú obývaciu stenu si zvolíte, tak si v obývačke pohodlne oddýchnete a takú hrdosť budete cítiť, keď tam privítate vzácnu návštevu.

Priestor na sedačku

Ak staviate nový dom alebo rekonštruujete byt a so súhlasom stavebného úradu posúvate priečky, myslite na to, že do priestoru potrebujete umiestniť sedačku. Dnešné sedacie súpravy sú flexibilné z pohľadu prevedenia i tvarov. Avšak vopred si to naplánujte, aby sa nestalo, že necháte menší priestor, než vaša vysnívaná sedacia súprava zaberá a potrebuje. Aby sme sa vrátili k úvodu – naozaj platí, že pri novostavbe či rekonštrukcii je nevyhnutné brať do úvahy aj nábytok, ktorý bude v interiéri umiestnený.

Pin It