Stolička je jedným z najdôležitejších a základných kusov nábytku v každom domove. V jedálni plní stolička praktickú funkciu. Ako si teda vybrať ten správny model pre túto miestnosť?

jedalenske stolickyjedalenska stolicka

Luxusné jedálenské stoličky - Čo treba zvážiť pri výbere jedálenskej stoličky?

Je ťažké predstaviť si jedáleň bez stoličiek.Tu si vychutnávame spoločné obedy a večere, ako aj odpočinok a relax, najmä keď je miestnosť spojená s obývacou izbou. Táto miestnosť je miestom spoločných stretnutí s rodinou a hosťami.Nastávajú aj situácie, kedy v tejto miestnosti vykonávame kancelársku prácu. A prakticky každá z týchto činností si vyžaduje stoličku.

Spolu so stolom zohráva kľúčovú úlohu jedálenská stolička. Takže jej používanie musí byť potešením. Preto je veľmi dôležité, aby jedálenská stolička bola veľmi pohodlná a zároveň spĺňala svoju funkčnosť. Primeraná stabilita a komfort používania sú dôležitými faktormi, ktoré treba pri kúpe zohľadniť.

Netreba však zabúdať, že stoličky v jedálni https://www.stolicky24.sk/jedalen-/133/c majú aj reprezentatívny charakter. Čoraz viac sa stáva trendom pozývanie priateľov na spoločné večere. Príležitosťou na spoločné stretnutie v jedálni môže byť pracovná večera alebo rodinná oslava. Preto je veľa dôvodov, prečo sa starať o estetiku nábytku v tejto miestnosti.

Dekor by mal byť ďalším hľadiskom pri výbere stoličiek do jedálne.Tento kus nábytku má potešiť oko a zdôrazniť charakter interiéru. Je dobré, ak jej vzhľad ladí so štýlom ostatných miestností. To umožňuje umiestnenie stoličiek aj do iných častí domu bez akýchkoľvek nesúladov.

Pri zvažovaní, ako vybrať stoličky do jedálne, sa oplatí zodpovedať aj otázku, koľko ľudí ich bude denne využívať. Musíte tiež vziať do úvahy rozmery stola a samotnej miestnosti.Nesúlad v tomto smere výrazne zníži komfort používania tohto kusu nábytku.

Čalúnené jedálenské stoličky- Záležitosť materiálu

Výber materiálu a typu stoličky má veľkú úžitkovú a estetickú hodnotu, preto sa oplatí venovať aj tejto veci určitú pozornosť. Najobľúbenejšie stoličky sú drevené a čalúnené modely, hoci čoraz bežnejšie sú aj plastové a kovové stoličky.

Drevo je určite najklasickejší a najušľachtilejší materiál.  Má univerzálny charakter. Drevené jedálenské stoličky sa ľahko prispôsobia každému interiéru. Jedálenské stoličky s drevenými nohami https://www.stolicky24.sk/drevo-tkanina/186/c pôsobia štýlovo a moderne. Biele stoličky s ľahkou štruktúrou budú ideálne pre svetlé, škandinávske interiéry. Môžu sa však hodiť aj do moderných kuchýň, kde chcú majitelia trochu tradičnejší nádych. Masívne drevené stoličky sa budú skvele hodiť do priestranných jedální s veľkým stolom, kde je dostatok miesta.Drevená konštrukcia je veľmi odolná a ľahko sa udržiava v čistote. Veľa však závisí od prevedenia a druhu použitého dreva. Napríklad – stoličky z borovicového dreva sú ľahké, no menej odolné ako dubové či bukové stoličky.

jedalenskastolickaPlastové a kovové stoličky nie sú rovnako populárne no atraktivitu im nemožno hneď odoprieť. Aj keď sa plast môže spájať s nízkou kvalitou, nejde len o lacný a krehký záhradný nábytok. V dnešnej dobe môžu plastové stoličky vyzerať skvele a zároveň poskytovať primeranú stabilitu a pohodlie, ktoré iné stoličky nedokážu poskytnúť. Ponúkajú aj širšiu paletu farieb – čierna, sivá, žltá, červená, zelená, modrá, biela či priehľadná.

Kovové jedálenské stoličky pôsobia osviežujúco a interiéru dodajú ten správny šmrnc. Jedálenské stoličky s kovovými nohami https://www.stolicky24.sk/drevo-kov-1/188/c sa čoraz viac tešia popularite. Studený kov môže byť pre niektorých odpudivý kvôli svojej drsnej povahe.A práve tu nájdete modely, ktoré sa hodia nielen do industriálnych interiérov, o to viac, že ​​mnohé stoličky v súčasnosti kombinujú viacero materiálov vďaka použitiu rámu z jedného materiálu a rôznych látok na čalúnenie. Čalúnený nábytok je jedným z najobľúbenejších riešení. Poskytujú pohodlie a sú mimoriadne praktické.

Čistenie niektorých látok môže byť komplikované.Poťahová látka na jedálenských stoličkách je obzvlášť náchylná na nečistoty. Je dobré si teda všímať typ a kvalitu poťahu. Dôležitý je aj spôsob profilovania operadla a prítomnosť opierok na ruky. Toto je dôležitá otázka pre ergonómiu a pohodlie pri používaní. Jedálenské stoličky s opierkami plnia svoju funkčnosť a zároveň sú veľmi pohodlné na relax a odpočinok.

Stojí za zmienku, že farbu a vzor na stoličkách je možné zmeniť bez prečalúnenia nábytku. Farebné poťahy a vankúše na stoličky dokážu efektne zmeniť vzhľad, vďaka čomu sa dajú prispôsobiť ostatnému dizajnu interiéru.Je to tiež riešenie, ktoré uľahčuje udržiavanie čistých stoličiek a ich čalúnenia.

Ktoré jedálenské stoličky sú momentálne obľúbené? Odpoveď nájdete na webovej stránke internetového obchodu stoličky24.sk https://www.stolicky24.sk/.  Jedálenské stoličky z tohoto internetového obchodu sú modely vybrané na trhu, ktoré zaisťujú vysoký komfort používania, kvalitu spracovania a vysokú estetiku.

Moderné jedálenské stoličky - aký štýl zvoliť? Tradičný alebo dizajnérsky?

Na záver otázka, čo treba zvážiť pri výbere štýlu jedálenských stoličiek. Názory sú rozdielne. Niekedy sú to práve detaily, vďaka ktorým stoličky fungujú v jednej jedálni a v inej zasa nie.

Istý spôsob, ako sa vyhnúť problémom, je výber setov – stoličiek so stolom. Nie vždy sa však klienti tak rozhodnú. V tomto prípade musíte myslieť v prvom rade na to, aby ste zachovali štylistickú súdržnosť stoličiek so zvyškom miestnosti.

jedalenska stolicka

Neznamená to však, že všetky stoličky musia byť rovnaké. Kontrast je módny a je to mocný nástroj na vytvorenie zaujímavého efektu. Vyžaduje si to však trochu znalostí a citu pre dizajn.

Vo väčšine prípadov však chceme vyberať stoličky tak, aby s interiérom splývali a dopĺňali ho. Treba zvážiť, aký efekt chceme dosiahnuť. Plastové, čierne stoličky v rustikálnom interiéri môžu pre svoju štýlovú osobitosť pôsobiť ako cudzí prvok. Osvedčia sa ako jedálenské stoličky, ktorým dominuje modernejší, menej tradičný štýl. Musíte len udržiavať rovnováhu v dizajne.

Je tiež potrebné pripomenúť, že nielen farba a materiál, ale aj forma je faktorom, ako na nás nábytok pôsobí. Vysoké operadlá sú síce pohodlné a praktické, zároveň však robustné – ako z hľadiska hmotnosti, tak aj vzhľadu. Nebudú teda fungovať v každej jedálni. Ak bol tento efekt zámerom, je to trefa do čierneho. Ak však chceme niečo ľahšieho charakteru, štandardnejšie, tak to budú optimálne stoličky s operadlami vyčnievajúcimi asi 20 cm nad doskou stola.

V akom prípade zvoliť tradičnejšie riešenia, alebo možno uprednostniť dizajnové stoličky? Veľmi záleží na užívateľovi, jeho vkuse a samotnom interiéri. Najdôležitejšie je cítiť sa v jedálni dobre. Stojí za to vybrať si to, čo sa nám páči a čo spĺňa požiadavky na funkčnosť a ergonómiu. Potom budeme spokojní.

Pin It