1

 

Moderný dom v Buenos Aires dokonale prepája súčasnú architektúru s prírodou. Na svedomí ho má architektonické štúdio Bam!Arquitectura.

Prvok, ktorý robí túto stavbu unikátnou je najmä vlnité schodisko a oblé element tiahnuce sa cez 3 poschodia. Vďaka skleneými tabuliam sa do interiéru dostáva množstvo bohatej prírody na terasách. Rastliny lemujú aj schodisko, ktoré vedie na rôzne úrovne domu. Terasy pritom patria úžitkovej záhrade, kde sa naskytuje priestor na pestovanie rôznych potravín, ale aj dekoratívnej a relaxačnej časti, kde nájdeme bazén či priestor pre grilovanie. Nezabudlo sa ani na moderný prístup pri vykurovaní a na streche sú preto umiestnené solárne panely.

Interiér aj exterior využíva industriálne upravený betón, ktorý ladí s bujným rastlinným porastom v rustikálnom duchu. Tento kontrast sa vďaka dostatočnému preskleniu prenáša aj do interiéru, kde pôsobí veľmi romanticky. Nezabúda sa však ani na modernú stránku tohto projektu. V interiéri vládnu minimalistické línie a ohraničená farebná paleta, ktorá sa pohybuje v odtieňoch bielej a sivej, no je popretkávaná náznakmi prírodných materiálov.

 

Foto: archív architektonického štúdia

Pin It